Boi: 'Beide Brugse ploegen bovenin: plezant'

Kristof Blomme
| 0 reacties
Boi: 'Beide Brugse ploegen bovenin: plezant'
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Cercle Brugge is na tien speeldagen de verrassing in de hoogste klasse met een derde plaats. Ook Frederik Boi, al sinds jaar en dag actief bij Cercle, geeft in Het Laatste Nieuws aan verrast te zijn door deze start. 

Cercle staat na tien speeldagen op een knappe derde plaats, met fris en aanvallend voetbal. Stadsgenoot Club Brugge staat op een tweede plaats en telt één punt meer. Bij Cercle is men verrast door deze competitiestart. "Tijdens de terugreis zat ik naast Viane", vertelt Boi. "We vertelden dat we ons best eens in de arm knepen. We staan na tien matchen voor Anderlecht, Genk en Gent. Maar weet je wat ook zo plezant is? Dat beide Brugse clubs bovenin staan. Ik kreeg een SMS van een supporter van Club Brugge: 'Brugge staat nu helemaal op de voetbalkaart, want we prijken allebei bovenaan.' "

Volgens Frederik Boi zijn er verschillende redenen voor het goede spel van Cercle. De inbreng van trainer de Boeck mag niet onderschat worden. "We spelen zoals we trainen. Bij een laterale voorzet krijg je onder je voeten van de coach. We moeten diep, hard en langs de grond inspelen. Er wordt bovendien enorm gericht getraind." Ook het bestuur verdient een pluim volgens de rechtsachter. "Er zijn schitterende transfers verricht. Je kan je maximaal twee mindere prestaties veroorloven, dan ga je eruit. Niemand is zeker van zijn plaats, hierdoor moet iedereen telkens het maximum geven. Vergeet ook zeker de sterke prestaties van De Sutter en De Smet niet."

Ook de sfeer op en naast het veld en de publieke belangstelling werken aanstekelijk. "Ik loop lachend over de mat, omdat het zo leuk spelen is. Het is bovendien onwaarschijnlijk dat we door zoveel supporters gevolgd worden. Er waren 600 mensen meegereisd naar Mechelen. De harde kern die ons al in tweede klasse steunde is nog steeds present. Een andere leuke vaststelling is dat er zoveel jonge gasten mee zijn."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties