Stad Antwerpen weerhoudt vijf locaties voor stadion

Stad Antwerpen weerhoudt vijf locaties voor stadion
Foto: © SC

Er werd al een tijdje over gepraat, maar de stad Antwerpen heeft nu de knoop definitief doorgehakt: het selecteerde vijf mogelijke locaties voor de bouw van een nieuw stadion en gaat die mogelijkheden nu verder onderzoeken.

In het bestuursakkoord van 2006 bevestigden burgemeester Patrick Janssens en zijn schepenen dat men werk zou maken van de bouw van een nieuw stadion. Daarvoor maakte men meteen ook een budget van 25 miljoen euro vrij. Het stadion moet plaats bieden aan de twee grote voetbalclubs van de stad, Antwerp en Germinal Beerschot.

De afgelopen maanden ging de stad op zoek naar mogelijke locaties om de nieuwe voetbaltempel neer te poten. Nu heeft het vijf plaatsen geselecteerd waar het zich gaat op toeleggen. De vijf locaties zullen extra grondig onderzocht worden, zodat alle pro's en contra's tegen over elkaar kunnnen afgewogen worden. De vijf locaties zijn de volgende:

• De ontwikkeling van Petroleum Zuid past in een hernieuwde dynamiek voor dit stadsdeel waar ook de Scheldekaaien en Nieuw Zuid exponenten van zijn. Gelegen aan de Schelde en aan grote ontsluitingswegen kan het een magnifiek visitekaartje zijn voor de stad bij het binnenrijden langs de snelwegen. 

Het Zand, op Linkeroever, wordt zeer goed ontsloten door de nieuwe Oosterweelverbinding en laat toe om de omgeving op het voetbalstadion af te stemmen, eerder dan een stadion in een bestaand stedelijk weefsel te moeten inbedden. Het kan de motor zijn voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein dat de stad daar gerealiseerd wil zien. 

• Het noorden van het Eilandje toont ook veel potentie om deze reden, al zullen daar grote investeringen nodig zijn om de terreinen beschikbaar en bereikbaar te maken met het openbaar vervoer.

Het Rooi kent een lange geschiedenis als sportsite. De site ligt bovendien op neutraal terrein en is goed ontsloten door weg en spoor. De nabijheid van de aanpalende woon- en kantoorwijken verdient wel extra aandacht. 

• Op de luchthaven van Deurne zijn ook ontwikkelingen mogelijk nu de Vlaamse overheid tot het behoud van de luchthaven heeft beslist. Een stadion op deze locatie kan voor de stad bovendien de motor zijn om de mobiliteitsproblemen vandaag de dag op de Krijgsbaan definitief op te lossen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties