Standard vanavond al aan de bak

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Standard vanavond al aan de bak
Foto: © SC

Zaterdagavond staan opnieuw zes van de negen competitiewedstrijden op het programma. Van de grote vijf komt er slechts één in actie. Leider Standard neemt het thuis op tegen KV Mechelen. Onderin zoekt Sint-Truiden naar bevestiging na de eerste zege van het seizoen en staat Brussels voor een lastige thuiswedstrijd tegen Charleroi.

Als Standard titelambities heeft, mag het thuis geen punten laten liggen tegen KV Mechelen. De Rouches zijn dan ook gebrand op een nieuwe zege, zodat ze ook de elfde speeldag kunnen afsluiten als leider. KV Mechelen zou op papier een makkie moeten zijn. De neo-promovendus kon nog geen enkele wedstrijd winnen en staat nu zelfs troosteloos laatste. Maar Standard is en blijft Standard. De Rouches verloren wel vaker punten tegen laag gerangschikte teams, zo ook vier weken geleden op het veld van Sint-Truiden. Kapitein Steven Defour hoopt er alvast een mooie wedstrijd van te maken, hij speelt immers tegen de club waar hij opgroeide.

Nu we toch Sint-Truiden vernoemd hebben: de Kanaries gaan op zoek naar bevestiging na de 2-1 zege tegen Zulte Waregem. Een evidentie wordt dat niet, want Sint-Truiden trekt naar Roeselare. Die ploeg ging vorige week zwaar onderuit op het veld van Westerlo en zal ongetwijfeld alles op alles zetten om dat recht te zetten. Wordt STVV het kind van de rekening?

In de buurt van Sint-Truiden vinden we ook FC Brussels, dat een ontgoochelende seizoensstart nam. Voorzitter Johan Vermeersch is naar goede gewoonte ontevreden en zal vanavond dan ook enkel gelukkig zijn met een zege. Een makkie wordt dat niet, al lijkt tegenstander Charleroi ook uit vorm. De Carolo's verloren twee keer op rij en staan dus eveneens onder zware druk. Voorzitter Abbas Bayat droomt immers luidop van een plaatsje bij de top, en dat is momenteel ver weg.

Zulte Waregem en Lokeren namen allebei een bevredigende seizoensstart. Die hopen ze vanavond te bevestigen met een zege in een Regenboogstadion. Als Lokeren wint, nestelt het zich steviger in de subtop en lijkt het definitief vertrokken voor een mooi seizoen. Zulte Waregem gaat op zoek naar eerherstel na de teleurstellende nederlaag op het veld van laagvlieger Sint-Truiden.

Moeskroen hoopt zijn plaats in de subtop ook te verstevigen met een zege op het veld van Dender. Dat team blijft zoeken naar een tweede zege, een zege die hen voorlopig naar veiligere havens zou kunnen brengen. Dender staat immers maar net boven de degradatieplekjes.

De laatste zaterdagavondpartij is die tussen Westerlo en Germinal Beerschot. Beide ploegen deden vorige week heel wat vertrouwen op met ruime zeges tegen respectievelijk Roeselare en FC Brussels. Vanavond gaan ze op zoek naar een nieuwe zege, zodat ze hun brandende ambities dit seizoen kunnen waarmaken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties