Schotten zijn blij met Nederland

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Schotten zijn blij met Nederland
Foto: © SC

Schotland is best tevreden met de loting voor de WK-kwalificaties voor de eindronde in 2010 in Zuid-Afrika. Het land speelt onder meer tegen Noorwegen en Macedonië maar is absoluut niet ontevreden dat Nederland als reekshoofd voor hun groep uit de bus kwam.

"Met alle respect voor Nederland, maar ik heb liever Oranje dan Frankrijk of Italië in de groep. Wij kunnen redelijk tevreden zijn met deze loting", aldus Gordon Smith, de technisch directeur van de Schotse voetbalbond, op de BBC.

Alex McLeish had Nederland nochtans liever gemeden. "Ik had het graag nog eens opgenomen tegen Italië. En ook Frankrijk mocht er weer bij zijn. We klopten ze nu twee keer in de voorbije EK-kwalificatiereeks. Maar ik hoop nu wel dat we een stap voorwaarts kunnen zetten en ons nu wel kunnen kwalificeren", aldus de Schotse keuzeheer.

Naast Nederland, Noorwegen, Macedonië en Schotland is ook IJsland nog een opponent in Groep 9, de enige poule met vijf landen. De nummer één kwalificeert zich automatisch voor het WK, de acht beste nummers twee spelen barragewedstrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties