We zijn Vandereycken beu

Yves Dekoning
| 0 reacties
We zijn Vandereycken beu
Foto: © SC

België plaatste zich niet voor het EK, maar mag meteen de WK-campagne beginnen voorbereiden. Als we er in 2010 in Zuid-Afrika bij willen zijn, moeten de Rode Duivels voorbij Spanje, Turkije, Bosnië, Armenië en Estland geraken. 

In sommige landen werd de nationale coach meteen ontslagen nadat het team zich niet kon kwalificeren, maar René Vandereycken is tot nader order nog steeds Belgisch bondscoach. Hij zag de voorbije campagne veel positieve punten en ook de top van de KBVB zag deze. Vandereycken bouwde aan een jonge talentvolle ploeg die het in de toekomst ver zou kunnen schoppen. Maar wie is de man die de Belgen naar internationale glorie moet leiden?

Voetbalkrant hield een poll onder zijn lezers en amper 5% vindt dat Vandereycken de juiste man op de juiste plaats is. Daarmee haalt de huidige bondscoach het laagste percentage van alle namen die circuleerden. De Deen Morten Olsen geniet de voorkeur van 15% van de supporters. Hij wordt op de voet gevolgd door Jean-François de Sart met 13%. Olsen is momenteel Deens bondscoach terwijl de Sart de Belgische Beloften op de Olympische Spelen bracht.

Michel Preud'homme is volgens 11% van de Vlaamse voetbalfans de beste man voor de job. Aad de Mos is de gedroomde bondscoach voor 10% van de lezers. Marc Wilmots, nog nooit ergens succesvol als trainer, kreeg ook 9% van de stemmen achter zijn naam terwijl 6% zou kunnen leven met Frank Vercauteren als opvolger van Vandereycken. Bijna 30% van de stemmers vindt dat we nog verder moeten zoeken. Eén ding is duidelijk, de Belgische voetballiefhebbers zijn Vandereycken beu en willen verandering.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties