Efficiënt Aston Villa maakt Rovers in

Luc Goderis
| 0 reacties
Efficiënt Aston Villa maakt Rovers in
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de schaduw van het Champions League-geweld stond woensdag in Ewood Park de inhaalwedstrijd Blackburn - Aston Villa geprogrammeerd. De Rovers morsten kwistig met de kansen en zagen hoe de Villains, telkens ze een kansje kregen, dodelijk afwerkten.

Het openingshalfuur was ontegensprekelijk voor de thuisploeg.  De Rovers domineerden van meet af aan, maar stuitten telkens op een subliem keepende Scott Carson.  De Engelse nationale doelman, die tegen Kroatië nog blunderde, behoedde zijn team voor de vroege achterstand.  Eerst duwde hij een pegel van David Dunn in hoekschop en wat later had hij knappe reddingen in huis op een schot van Ryan Nelsen en een vrije trap van David BentleyAston Villa stelde er bitter weinig tegenover en mocht de voetbalgoden danken dat scheidsrechter Phil Dowd buitenspel zag toen Benni McCarthy de score opende.  Eerder had Roque Santa Cruz ook al een uitstekende kans gekregen, maar de Paraguyaan schoot wild naast.
 
Juist voor het halfuur betaalde de thuisploeg cash voor de gemiste kansen.  Ashley Young draaide een vrije trap voor doel en John Carew kon de 0-1 binnenknikken.  Net voor de pauze dreigde Villa een tweede keer, maar Brad Friedel was attent.
 
De eerste kans van de tweede helft was opnieuw voor Blackburn, maar McCarthy zag zijn schot door Wilfred Bouma geblokt.  Minuten later kregen de bezoekers niet alleen een zeer lichte strafschop, maar thuiskapitein Nelsen kreeg tot overmaat van ramp voor de Rovers ook nog een rode kaart onder de neus geduwd.  Gareth Barry aarzelde niet en schoot de 0-2 laag in de hoek.
 
Met één man minder ging de thuisploeg toch nog resoluut in de aanval op zoek naar doelpunten, maar moest uiteindelijk toch zwichten voor het numerieke overwicht van de bezoekers.  Tijdens de slotfase haalde Young vanop zo'n twintig meter verschroeiend uit en helemaal op het einde mocht Marlon Harewood nog de honderdste goal uit zijn carrière binnentikken nadat Friedel eerst nog het schot van Carew had geweerd.
 
Voor Aston Villa was het de vierde zege op rij, iets wat ze de laatste zeven jaar niet meer was gelukt.  Door de driepunten zien de troepen van Martin O'Neill zich naar de zesde plaats in de rangschikking wippen.  Mark Hughes en co zullen zich ongetwijfeld de haren uit de kop rukken en zich verbijsterd afvragen hoe het mogelijk was deze wedstrijd te verliezen... en dan nog met 0-4 !
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties