Zuid-Korea vond een nieuwe bondscoach

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Zuid-Korea vond een nieuwe bondscoach
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zuid-Korea heeft een opvolger voor de naar Australië vertrokken Nederlander Pim Verbeek gevonden. De nieuwe bondscoach luistert naar de naam Huh Jung-Moo.

Zuid-Korea had in zijn zoektocht naar een nieuwe nationale selectieheer ook nu weer eerst in het buitenland gekeken. De Fransman Gérard Houllier en de Ier Mick McCarthy bedankten vriendelijk voor de aanbieding. De voetbalbond van de halvefinalist van het WK 2002 besloot dan maar om het weer in eigen land te zoeken en vandaag maakte het bekend dat Huh Jung-Moo de nieuwe nationale oefenmeester wordt.

McCarthy is momenteel de manager van de Engelse tweedeklasser Wolverhampton Wanderers. De Ier gaf aan dat hij de voorkeur geeft aan een langer verblijf bij de oranjehemden uit de agglomeratie van Birmingham. Houllier, oud-coach van Liverpool en Olympique Lyon, is nog altijd verbonden aan de Franse voetbalbond. Ook zijn familie was tegen een verblijf in het verre Azië.

Huh Jung-Moo was tussen 1998 en 2000 al eens werkzaam bij de nationale ploeg van Zuid-Korea. Hij was toen verantwoordelijk voor het A-team en het Olympisch elftal. Afgelopen zaterdag won hij als coach van topploeg Chunnam Dragons de beker van Zuid-Korea.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties