Schneider valt uit tegen Rostock

Schneider valt uit tegen Rostock
Foto: © SC

Bayer Leverkusen kan morgen in de wedstrijd tegen Hansa Rostock geen beroep doen op Bernd Schneider. Toch blikt trainer Skibbe hoopvol uit naar de wedstrijd.

International Bernd Schneider mist de match van Leverkusen morgen tegen Hansa Rostock. Aanvankelijk werd gevreesd voor een spierscheur in de kuit, maar uiteindelijk blijkt het om een verharding te gaan.
 
Tijdens een persconferentie maakte trainer Michael Skibbe van de gelegenheid gebruik om zijn groep te feliciteren met het behalen van de 16de finales in de UEFA-beker. Positief vond hij alvast dat de nul gehouden werd, iets wat de voorbije jaren steevast moeilijk lukte. Buiten Schneider kan Skibbe op zijn volledige kern een beroep doen. Het is zijn bedoeling om in de komende wedstrijden voor de winterstop enkel naar boven in het klassement te kijken. “We hebben als team zeker nog een progressiemarge, maar om een heel seizoen bovenaan mee te draaien zouden we nog wat spelers met ervaring kunnen gebruiken”, aldus de coach. “Met Bremen en HSV hebben we enorm te duchten tegenstanders, dat zie je ook aan hun resultaten in Europa. Het zijn twee stabiele en goed uitgebalanceerde teams en zij hebben zeker een voorsprong op ons.”
 
Skibbe waarschuwt zijn ploeg voor concentratieverlies. “Europees spelen houdt altijd gevaren in. We moeten nu zo snel mogelijk de knop omdraaien en ons op de eigen competitie concentreren. Iedere tegenstander kan het ons moeilijk maken, of het nu om de topploegen gaat of om ploegen die in de onderste helft van de rangschikking geklasseerd staan. Het belangrijkste is dat de spelers hun concentratie niet verliezen”, besluit Skibbe.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties