Wat gebeurt er met Vandereycken?

Nico Wieme
| 0 reacties
Wat gebeurt er met Vandereycken?
Foto: © SC

De vraag die op ieders lippen brandt is of bondscoach René Vandereycken mag aanblijven of niet.

Om 10u00 deze voormiddag heeft de Technische Commissie haar oordeel over bondscoach René Vandereycken uitgesproken, om 11u00 werd er gestemd door het Uitvoerend Comité. Binnen een driekwartier, om 13u00, maken bondsvoorzitter François De Keersmaecker, CEO Jean-Marie Philips en de voorzitter van de Technische Commissie, Antoine Van Hove, hun beslissing bekend op een persconferentie.
 
De Technische Commissie adviseert enkel, meestal op basis van een consensus. In het uiterste geval gaat men over tot een stemming. In die commissie zetelen 13 stemgerechtigden, maar twee leden zijn afwezig. Vijf Walen, vijf Vlamingen en voorzitter François De Keersmaecker zijn er wel.
 
Het rapport van de TC komt daarna op tafel bij het Uitvoerend Comité, het hoogste bondsorgaan dat zich definitief moet uitspreken. Doorgaans volgt het Uitvoerend Comité het advies van de Technische Commissie. Omdat het echter om een personeelslid gaat, komt het tot een geheime stemming. Er zijn 23 leden stemgerechtigd: 13 Vlamingen, negen Walen en opnieuw de bondsvoorzitter.
 
Antoine Vanhove neemt het publiekelijk op voor Vandereycken. "Maar ik moet de meerderheid respecteren", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Alles is nog mogelijk. Het sportieve is uiteraard het belangrijkste," voegt bondsvoorzitter De Keersmaecker er in diezelfde krant aan toe.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties