Afwezigheid UC-leden redt Vandereycken

Afwezigheid UC-leden redt Vandereycken
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De Belgische voetbalbond (KBVB) besliste gisteren tegen alle verwachtingen in om toch door te gaan met René Vandereycken aan het hoofd van de nationale selectie.

Het Nieuwsblad meent te weten dat de meningen over bondscoach  Vandereycken  tijdens de vergadering van het Uitvoerend Comité gisteren verdeeld waren: elf stemmen pro en tien contra. De Technische Commissie, onder leiding van Antoine Vanhove, had eerder al haar vertrouwen in de 54-jarige Limburger uitgesproken. In principe volgt het UC het oordeel van de TC, maar aangezien het om een personeelslid ging, moest er sowieso gestemd worden. De uitslag verraadt dat het spannend was.
 
Van de 23 stemgerechtigden waren er gisteren maar 21 op het appel. Georges Ingelbrecht, begeleider van de nationale beloften, en Pierre Friob, vertegenwoordiger van Luxemburg, waren niet aanwezig. Zij worden beiden als anti-Vandereycken beschouwd. Het Nieuwsblad neemt dan ook aan dat de bond met Vandereycken verder wil omdat deze twee personen niet konden stemmen.
 
Of Vandereycken ook daadwerkelijk bondscoach blijft, is nog niet zeker. Dat zal in grote mate van hemzelf afhangen. Wil hij nog wel doorgaan na de commotie van de voorbije weken? Hij is vast en zeker de negatieve uitlatingen van bondsvoorzitter De Keersmaecker en CEO Philips nog niet vergeten. De komende dagen wordt er een groep onderhandelaars samengesteld die de gesprekken met Vandereycken over een contractverlenging zullen aanknopen. Ten laatste op 15 januari moet er een beslissing vallen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties