Polleunis: 'STVV ziet mij niet meer in tweede klasse'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Polleunis: 'STVV ziet mij niet meer in tweede klasse'
Foto: © SC

Volg STVV nu via WhatsApp!

Vanavond speelt Sint-Truiden VV op Staaien tegen RSC Anderlecht. Beide ploegen draaien vierkant. STVV kan zich tegen Anderlecht misschien herpakken al speelde paarswit afgelopen donderdag tegen Tottenham haar beste wedstrijd dit seizoen.

Lon Polleunis is een clubmonument op Staaien. De huidige gang van zaken bij de Limburgse club zint hem niet. "Nu pas beseffen ze bij de club dat er dingen gaan moeten veranderen", zegt de ex-Gouden Schoen in de krant Het Laatste Nieuws.

"STVV is al vijf jaar slecht bezig. Ze hebben veertig spelers gekocht. Het gebrek aan doorstroming is niet normaal meer. Eén conclusie: de sportieve cel faalt. Ik kan zo een team opstellen dat binnen de topvijf zou eindigen", is Polleunis hard voor de club van zijn hart.

Polleunis vindt ook dat het met de trainerskeuze fout gegaan is. "Niemand wordt echt afgeschreven omdat niemand zijn verantwoordelijkheid durft nemen. Als je het niet goed doet met de eerste ploeg, kan je terugkeren naar de jeugd, om daarna weer promotie te maken. Zo kan een club toch niet functioneren hé", aldus Polleunis die hiermee Thomas Caers bedoelde.

"De fout ligt niet bij voorzitter Roland Duchâtelet. Hij steekt veel geld in de club, maar hij luistert naar de verkeerde mensen. Of ik niet zou willen helpen? Misschien als er een nieuwe structuur zou komen, maar nu doe ik niet meer mee. Als ze degraderen, zullen ze me zelfs niet meer zien op Staaien", besluit Polleunis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties