Wat nu met Brussels - Racing Genk?

Dirk Pieters
| 0 reacties
Wat nu met Brussels - Racing Genk?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond stond de wedstrijd tussen Brussels en Genk op het programma, maar die ging uiteinelijk niet door omwille van een stroompanne. Maar hoe moet het nu verder en wat zijn de gevolgen voor de club? Niemand in Molenbeek weet momenteel het antwoord.

Het Sportcomité zal zich over de uitslag van FC Brussels - Racing Genk moeten uitspreken. Op basis van het bondsreglement (Art. V/6.1) dreigt een 0-5 forfaitscore. In het artikel staat het volgende te lezen: "Slechte werking - Defect - Sanctie 41. Verantwoordelijkheid De bezochte club blijft aansprakelijk voor de goede werking van de elektrische uitrusting. Zo kan de scheidsrechter steeds weigeren een wedstrijd te laten aanvangen of deze zelfs onderbreken wanneer hij vaststelt dat de lichtsterkte onvoldoende is. Ingeval van defect, moet de scheidsrechter aan de bezochte club maximum een half uur globaal respijt geven om het defect te herstellen. Wanneer de herstelling niet binnen deze tijdspanne is geschied, verliest de bezochte club de wedstrijd met forfaitscore.
 
Tenzij het een algemeen defect betreft dat de sector treft of een defect in de elektriciteitskabine die exclusief dient voor de club en waaraan niet kan worden verholpen spijts de voorzorgen door de bezochte club getroffen, om ter plaatse of in de onmiddellijke nabijheid beroep te kunnen doen op een aangestelde van de distributiemaatschappij, te beschikken over voldoende hulp en over het onontbeerlijk vervangingsmateriaal."

Het is duidelijk dat nog niemand weet hoe het nu verder moet. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties