Analyse Anderlecht vindt maar geen kentering

Thomas Dubois
| 0 reacties
Anderlecht vindt maar geen kentering
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De vijftiende speeldag kreeg een spectaculair einde. Eerst won Club Brugge nog in extremis op Roeselare waarna Anderlecht in de slotfase ten onder ging tegen het toen nog laatst geklasseerde Sint-Truiden.

Cercle en Germinal Beerschot wonnen elk hun wedstrijd waardoor ze beiden verder uitlopen op Anderlecht. Ook Standard won en blijft in het kielzog van Club Brugge. Daarnaast won Dender voor de tweede opeenvolgende keer en klimt het stilletjes naar boven. Boskamp heeft alvast effect op korte termijn.
 
In een Waals treffen mochten Standard en Charleroi de speeldag op gang trappen. Vooraf kondigde de wedstrijd zich aan als een interessante en mogelijk spectaculaire wedstrijd. Spectaculair was de wedstrijd alvast. Standard swingde erop los en Jovanovic kon voor het eerst sinds lang nog eens scoren. Charleroi werd met 5-1 cijfers huiswaarts gestuurd, en daar kon de mooie omhaal van Mujangi voor de Zebra's bitter weinig aan veranderen.
 
Dender zit in een goede periode. De komst van Boskamp lijkt vruchten af te werpen, ook al loopt hij er nog maar een aantal weken rond. Na de bekerstunt tegen Westerlo en de winst vorige week, won Dender ook deze week zijn wedstrijd. Zulte Waregem ging in het eigen stadion onderuit tegen de promovendus. Essevee was nochtans vroeg op voorsprong gekomen, maar op karakter kwamen de bezoekers terug. Lange tijd stond het gelijk. In de toegevoegde tijd ging het licht uit voor de ploeg van Dury, Syllah scoorde de 1-2.
 
Ook in Brussel ging het licht uit. Daar werd de partij tussen FC Brussels en Racing Genk afgelast toen de lichten het een halfuur voor de aftrap lieten afweten. Door de weersomstandigheden klonk het bij de club. Hoe dan ook, gespeeld werd er niet. Als Brussels het kan verantwoorden als overmacht wordt de wedstrijd opnieuw gespeeld. Anders wint Genk met 0-5 cijfers.
 
Cercle Brugge stoomt door in de competitie. Ook tegen de andere revelatie van het seizoen, Moeskroen. In het eigen Jan Breydelstadion werd drie keer gescoord, 3-0. Naast de 3-0 overwinning zullen we ook de ijzingwekkende minuut stilte voor de jonge Tom Vermeire niet vergeten. De jonge Cercle-doelman kwam om bij een verkeersongeval.
 
AA Gent nam sportief revanche op Georges Leekens en Lokeren door met klinkende 4-2 cijfers te winnen. Leekens was vorig seizoen nog trainer bij Gent, maar ging ondanks de belofte dat hij zou blijven naar Daknam. Ruiz was de held van de avond met drie doelpunten. Gent kon zo opnieuw aansluiten bij de top. Ook Germinal Beerschot nestelt zich in die top na een 2-0 overwinning tegen Bergen. Voor paars-wit is het de zesde overwinning op rij.
 
Westerlo en KV Mechelen hielden het zaterdagavond op een 1-1 gelijkspel. Malinwa kwam al vroeg op voorsprong via Vleminckx en hield dat ook lange tijd vol. Tot Dekelver een kwartier voor tijd de bordjes in evenwicht bracht. Een billijk resultaat. 
 
Zondag mochten de twee grootste ploegen van het land aan de bak. Roeselare kende een blitzstart tegen Club Brugge. Al na drie minuten stond het 1-0 voor via Dissa. Het kreeg de beste kansen op de 2-0, maar scoren lukte niet meer. Een kwartier voor tijd kwam Club dan onder impuls van Van Heerden op stoom. Het maakte gelijk en in de slotfase scoorde het zelfs nog de 1-2 via Clement. Met geluk en een tikkeltje onverdiend want een gelijkspel zou een beter resultaat geweest zijn. Maar is het niet zo dat je kampioen wordt?
 
Zeker als de concurrentie punten laat liggen. En één van de concurrenten, Anderlecht, is daar volop mee bezig. Dit keer tegen het voor de wedstrijd laatst geklasseerde Sint-Truiden. De 'Hel van Staaien' brandde opnieuw als weleer. In een spectaculaire wedstrijd werd er aan beide kanten duchtig gescoord. Anderlecht stond lange tijd 2-3 voor. Sint-Truiden probeerde wel, maar scoren lukte niet. Tot enkele minuten voor tijd. Sishuba maakte de eerst 3-3. Nog was de kelk niet tot op de bodem geledigd, Coulibaly gaf Anderlecht de volledige doodsteek in de slotseconde. Opnieuw een pijnlijk puntenverlies voor de landskampioen. Het verhoopte effect met de trainerswissel is er vooralsnog niet. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties