Rellen in Duitsland

Nico Wieme
| 0 reacties
Rellen in Duitsland
Foto: © SC

In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn het afgelopen weekend enkele wedstrijden ontsierd door supportersrellen.

Bij de match in eerste klasse tussen VfL Bochum en Karlsruher SC moest een agent met een gebroken ruggenwervel naar het ziekenhuis worden afgevoerd. De politie wou orde op zaken stellen en achtte het nodig om het bezoekersvak binnen te dringen. Een aantal KSC-hooligans pikte dit niet en het kwam tot een confrontatie waarbij een politieman op de grond terechtkwam en een trap in zijn rug kreeg. De 46-jarige agent is maanden werkonbekwaam. Er werden nadien twee verdachten opgepakt. De politie hoopt dat videobeelden zullen aantonen wie precies de agent een trap toediende.
 
Ook in Essen ontstonden rellen tijdens de wedstrijd in de Regionalliga Nord (derde klasse) tussen het plaatselijke Rot-Weiss Essen en Fortuna Düsseldorf, de club van ex-Club Bruggeverdediger Olivier De Cock. Vooral de bezoekende aanhang misdroeg zich door vuurwerk op het veld te schieten. De scheidsrechter zag zich genoodzaakt de match enkele keren stil te leggen. Er werden zelfs twee minderjarigen van 14 en 16 jaar opgepakt omdat ze zelfgemaakte bommetjes bij zich hadden. Zowel vóór als na de match was het eveneens onrustig in de straten rondom het stadion en in de binnenstad van Essen. Aan het station ontstond een confrontatie tussen twee groepen hooligans. Twaalf van hen werden gearresteerd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties