Analyse Villarreal haakt af

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Villarreal haakt af
Foto: © SC

Na het tweede opeenvolgende verlies van Villarreal zakt het team van Pellegrini weg in de rangschikking. Real Madrid, Barcelona en Atlético wonnen wel en vormen nu de top-drie. Racing Santander schuift op richting subtop.

Real Madrid maakte zaterdag de lastige verplaatsing naar Athletic Bilbao. De Koninklijke kende geen makkelijke avond in San Mamés, maar doelman Casillas en Van Nistelrooy maakten het verschil. De Nederlander zorgde met het enige doelpunt van de partij voor de beslissing. De landskampioen behoudt zo zijn voorsprong van vier punten op eerste achtervolger Barcelona. Athletic staat in de brede degradatiezone. 
 
Barcelona kreeg met Deportivo La Coruña een op papier makkelijke tegenstander voor de kiezen. Het liep echter minder vlot dan verwacht voor de Catalanen, want de bezoekers kwamen al vroeg op voorsprong via Cristian.  Het werd dan ook een moeilijke avond in Camp Nou, maar een penaltytreffer van Ronaldinho en een rebound van Xavi bezorgden Barça toch nog de zege.  Barça wordt dankzij de zege alleen tweede. Deportivo zakt weg naar de voorlaatste plek.
 
Villarreal leed op eigen terrein een verrassende nederlaag tegen Real Betis.  De trainerswissel bij de verdiblancos miste dus zijn effect niet, want de nieuwe coach Paco Chaparro leidde zijn team naar een overwinning met het kleinste verschil.  Capi zorgde voor de vroege openingstreffer, maar ook doelman Ricardo had een belangrijke aandeel in de bezoekende zege.  Villarreal leed zo voor het eerst twee nederlagen op rij en zakt weg naar de vierde stek. Betis wipt over Deportivo naar plaats achttien.
 
Atlético Madrid blijft het uitstekend doen.  In de derby tegen ploeg in vorm Getafe haalde het team van Aguirre het met het kleinste verschil.  In een incidentrijke wedstrijd met liefst veertien gele en vier rode kaarten volstond een treffer van Forlán in de eerste helft voor de zege.  Getafe had op basis van het spel meer verdiend en ziet zijn rush naar boven afgestopt.  Atlético droomt van de Champions League en is intussen derde op amper één puntje van nummer twee Barcelona.  
 
Voor Espanyol Barcelona zag het er lang goed uit op het veld van Real Zaragoza.  De thuisploeg kwam wel nog op voorsprong via Diego Milito, maar de Catalanen bouwden op korte tijd een 1-3 voorsprong uit via Tamudo, Valdo en Zabaleta.  Invaller Oliveira gooide echter nog roet in het eten. De Braziliaan scoorde in de slotfase nog twee keer en bezorgde zijn team zo toch nog een punt.  Espanyol verliest zo kostbare punten in de strijd om Europa, terwijl Zaragoza de kans mist om dichter bij de subtop te sluipen.  
 
Voor Koeman wil het nog steeds niet lukken bij Valencia.  De Nederlander probeerde het tegen Osasuna met een nieuwe tactiek, maar dat mocht niet baten.  De toeschouwers kregen een zwakke wedstrijd te zien met amper doelkansen. De 0-0 eindstand was dan ook vrij logisch. Valencia verliest op die manier steeds meer terrein in de strijd aan de top. Osasuna pakte een belangrijk punt in de degradatiestrijd. 
 
Racing Santander doet het dit seizoen verrassend goed. Dat bleek opnieuw tegen Real Mallorca, dit jaar toch ook niet van de minste.  De ploeg uit de Balearen kwam nog op voorsprong via Webo, maar Racing kwam nog voor de rust terug via Jorge Lopez en Duscher.  In de slotfase zorgde Munitis op aangeven van invaller Tchité voor de beslissing.  Racing Santander klimt op die manier naar de zesde stek.  Mallorca volgt twee plaatsen en zes punten verder. 
 
Sevilla is er nog eens in geslaagd te winnen.  Voor eigen publiek stuurde de Uefa-bekerwinnaar Murcia met een 3-1 nederlaag naar huis. Luis Fabiano had met twee treffers een belangrijk aandeel in de zege.  Maresca scoorde de andere treffer, Baiano zorgde voor het tegendoelpunt.  Het spelniveau was wel nog niet overtuigend, maar Sevilla neemt met de drie punten wel afstand van de degradatiezone.  Murcia staat wel nog steeds in de onderste regionen. 
 
In de degradatiestrijd stonden nog een aantal interessante duels op het programma.  Het duel tussen neo-eersteklassers Almería en Valladolid werd beslecht in het voordeel van de Andalusiërs.  Het werd 1-0 dankzij een goal van Negredo. Levante beleefde opnieuw een zwarte avond.  De ploeg uit Valencia ging met 0-2 onderuit tegen concurrent Recreativo.  Camuñas en Jesus Vazquez zorgden voor de bezoekende overwinning, die de ploeg uit Huelva enige ademruimte bezorgt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties