Aalst is opnieuw leider

KSV Sottegem was deze namiddag te gast in het Pierre Cornelisstadion, waar de Oost-Vlaamse derby tegen Eendracht Aalst op het menu stond. Een duel tussen twee clubs die sterk bezig zijn aan de competitie.

De thuisploeg nam de beste start in deze partij, na vier minuten spelen bracht Verheyden met een mooie doorsteekpass Claessens in stelling, de Zottegemse doelman De Cabooter kwam gepast uit en blokkeerde het schot. Een minuutje later moesten de Ajuinen echter al een eerste maal een vervanging doorvoeren, na een duel moest Van Den Brande met een diepe vleeswonde afgevoerd worden. De bezoekers konden na tien minuten een eerste keer voor dreiging zorgen, een schot van Moreels bracht Aalsters doelman De Veirman niet in de problemen. Thomas Troch reageerde op de bezoekende mogelijkheid via een schot, maar dat verdween naast de verste paal. Sottegem legde zicht toe op de counter en kwam ei zo na op voorsprong toen Spitaels de voorzet van Moreels net naast duwde. De beste kans op de openingstreffer was echter voor de Ajuinen, Podevijn haalde uit van op 20 meter maar De Cabooter zweefde de bal uit de rechterbovenhoek. Bij de daaropvolgende hoekschop kon Seminck de 1-0 binnentikken, maar een Zottegems been bracht alsnog redding op de lijn.

Weinig verandering in het spelbeeld na de rust, Aalst bleef op zoek gaan naar de openingstreffer en dreef het tempo wat de hoogte in. Een eerste kans was voor Seminck, hij kopte een vrijschop van Troch naast. Op het uur was het dan toch raak voor de thuisploeg. Boto kreeg een hoge bal toegespeeld van Troch, controleerde deze en kapte zich mooi vrij, waarna hij de 1-0 op het bord schoot. Een paar minuten later haalde Troch de achterlijn en bracht de bal voor doel, via een verdediger verdween de bal in doel, waardoor de Ajuinen op een comfortabele 2-0 voorsprong kwamen. De bezoekers leken uitgeteld en Aalst controleerde rustig de wedstrijd. Een kwartier voor tijd besloot uitblinker Podevijn om nog eens op wandel te gaan. Hij dribbelde de defensie van de bezoekers en speelde Claessens vrij, die met een hard gekruist schot doelman De Cabooter het nakijken gaf en de lokale aanhang een derde keer deed juichen.

De Ajuinen behaalden een verdiende overwinning en komen door het verlies van Willebroek-Meerhof opnieuw alleen aan de leiding. Deze leidersplaats mag het komend weekend in eigen huis verdedigen tegen Willebroek, dat één puntje minder telt.