Peter De Pauw in de kijker

Gentil Dossche
| 0 reacties
Peter De Pauw in de kijker
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Peter De Pauw demonstreerde op het veld van leider VG Oostende zijn traptechniek. In het wedstrijdbegin opende hij met een schitterende trap van net buiten de rechthoek de score. Even voorbij het uur poeierde hij een vrijschop staalhard tegen de netten.

Ik denk dat jij heel tevreden bent omtrent jouw prestatie en doelpunten.
Peter De Pauw: “Inderdaad. Eindelijk kon ik eens scoren. Dat ik net op het veld van leider Oostende tweemaal raak trof, maakt het allemaal nog mooier. Dit gaf me alvast een fantastisch gevoel. Bij mijn eerste doelpunt legde ik met de linker aan. De tweede treffer lukte ik met mijn rechtervoet. Vorig seizoen was ik bij Dilbeek goed voor zeven treffers. Ook toen pakte ik steeds uit met een afstandschot.”
 
De wedstrijd kon voor Meldert niet beter beginnen dan met die vroege voorsprong.
Peter De Pauw: “Dat we snel op voorsprong kwamen, was een droom. Daardoor moest de kustploeg komen. Oostende is een ploeg die steeds furieus aan zijn opdracht begint. Zij drukken de tegenstrever steeds terug en beschikken over een sterk middenveld.”
 
Enigszins dubieus was het tweede doelpunt van de kustploeg.
Peter De Pauw: “Tja. Bij deze fase hield de lijnrechter de vlag de hoogte in, waardoor hij aantoonde dat een Oostendespeler in buitenspelpositie stond. Zelf kon ik de fase niet zien. Maar ook de ref stond niet echt goed opgesteld. Hij stond centraal op het veld. Vanwaar de spelleider stond, kon hij normaal geen oordeel vellen. Deze fase bezorgde ons een dubbel gevoel en gaf voldoende energie om aan de tweede periode te beginnen. De manier waarop het tweede doelpunt van de leiders tot stand kwam, stimuleerde ons extra.”
 
Meldert begon heel sterk aan de tweede helft en toonde zich minstens de evenknie.
Peter De Pauw: “Vooral tijdens de eerste 20 minuten brachten we degelijk voetbal met knappe combinaties. Op het ruime veld van Oostende kwam de technische bagage van ons team perfect tot zijn recht.”
 
Jijzelf scoorde na 65 minuten de verdiende gelijkmaker. Vertel eens.
Peter De Pauw: “Bij die bewuste fase stond de West-Vlaamse muur slecht opgesteld. Zij stonden met vier man in de muur. Eén van hen sprong uit de muur. Doordat ook hun keeper niet bewoog, was de gelijkmaker een feit.”
 
Zijn jullie tevreden met de behaalde puntendeling?
Peter De Pauw: “Ik denk dat we heel tevreden mogen zijn met het behaalde punt. Vooraf wilden we hiervoor tekenen. Al zat er naderhand misschien iets meer in. Anderzijds mogen we niet vergeten dat Oostende in eigen huis enkel tegen Opwijk punten verloor (toen ook 2-2) en dan denk ik dat Meldert heel fier mag zijn met de prestatie en het resultaat.”
 
Uit zijn laatste twee opdrachten tegen de toppers Winkel Sport en VG Oostende pakte Meldert 4 punten. Dit opent alvast perspectieven.
Peter De Pauw: “Het is duidelijk dat de ploeg eindelijk zijn draai heeft gevonden. Met Steven Hilaerts en Ahmet Turk beschikken we over een uitstekend spitsenduo dat ons nog veel diensten zal bewijzen. Ik zou zelfs durven stellen dat de winterstop op een slecht moment valt. Toch moet de recente puntenoogst ons de kracht geven om een schitterende tweede ronde te spelen. Hopelijk kan de ploeg de lijn na Nieuwjaar doortrekken.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties