Analyse Werder beent Bayern bij

Philippe Crols
| 0 reacties
Werder beent Bayern bij
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor het eerst sinds heel lang is Bayern München niet meer alleen leider. Net voor de winterstop werd de grote titelfavoriet alsnog bijgebeend door Werder Bremen. Onderaan veranderde de rode lantaarn van schouders. Die is nu voor Duisburg.

Bayern scoort weer niet
Bayern heeft zo stilaan weer last van een uitcomplex. De ploeg van Hitzfeld scoorde deze keer niet in de Duitse hoofdstad. Hertha BSC kon echter ook geen doelpunt maken en zo bleef het 0-0. Op datzelfde ogenblik kwam Werder Bremen ook op 36 punten. Het stond al snel achter tegen Leverkusen, maar na rust verhinderde groen-wit dat Leverkusen zich helemaal weer ging roeren in de titelstrijd. Het werd zowaar nog 5-2. Bayern is wel kampioen op basis van een beter doelpuntensaldo.

Hamburger SV kon niet profiteren van het puntenverlies van Bayern. Een gelijkspel in de slotminuten tegen nieuwkomer Karlsruhe is echter geen schande. Karlsruhe sluit de heenronde af op een knappe zesde plaats. De neo-eersteklasser wordt nog net voorafgegaan door Schalke. De ploeg uit Gelsenkirchen maakte het zichzelf moeilijk tegen Nürnberg, maar won toch met 2-1. Schalke heeft wel nog altijd zeven punten minder dan de leiders.

Cottbus geeft rode lantaarn door
Net zoals het al een hele tijd geleden is dat Bayern nog iemand naast zich moest dulden, is het ook al heel lang geleden dat Cottbus niet meer op de laatste plaats stond. Na zeventien speeldagen is daar dus verandering in gekomen. Cottbus gaf op vrijdag subtopper Hannover al een serieus pak voor de broek (5-1) en zette zo de andere concurrenten onder druk. Die konden daar niet allemaal heel goed mee overweg. Nürnberg verloor al in Gelsenkirchen en Duisburg verloor op zondag met het kleinste verschil in eigen huis van Frankfurt. Bijgevolg staat de ploeg van Ishiaku nu op de laatste plaats.

Rostock won wel nog eens. Bochum ging met 2-0 ten onder. De degradatieplaatsen worden voorlopig dus door Nürnberg, Cottbus en Duisburg bezet. Bielefeld ontsnapte aan de degradatiezone door landskampioen Stuttgart met 2-0 te kloppen.

Ook Wolfsburg zorgde ervoor dat het niet in penibele toestanden terechtkwam. Het veegde thuis de vloer aan met Dortmund (4-0).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties