Analyse 1ste Prov Oost-Vlaanderen doorgelicht

Gentil Dossche
| 0 reacties
1ste Prov Oost-Vlaanderen doorgelicht
Foto: © SC

In de hoogste Provinciale afdeling blijven Petegem en Terjoden-Welle de overwinningen aan elkaar rijven. Door het gelijkspel van Eeklo zonderen beiden zich meer en meer af van de rest.

Sparta Petegem – 40pt had het heel wat moeizamer dan verwacht om een strijdvaardig Eendracht Aalter – 18pt van zich af te zetten.
 
9 thuiswedstrijden en 9 overwinningen! Terjoden-Welle – 37pt lijkt echt onklopbaar in eigen huis en ook Sparta Ursel – 18pt was niet bij machte de fusieploeg tegen te houden.
 
FC Eeklo – 30pt moet even de rol lossen na het hardbevochten gelijkspel bij JV Kruibeke – 17pt
 
Kwik Eine – 28pt had het knap lastig tegen Rode Lantaarn SK Lebeke-Aalst - 8pt. Enkel Gunter Van de Sompel, topschutter vorig seizoen, kon de netten bol zetten.
 
SK Berlare – 26pt kon, net zoals in de openingswedstrijd, geen afstand nemen van Rapide Lebbeke – 10pt dat opnieuw een (weliswaar heel klein) lichtje in de duisternis ziet verschijnen.
 
Na enkele weken van vertwijfeling kon Jong Lede - 26pt opnieuw met de zege aanknopen. Al in de eerste helft werd FC Waarschoot – 13pt compleet weggeblazen.
 
Sint-Gillis-Waas – 25pt en SK Lebbeke - 19pt leken geruime tijd op een gelijkspel af te stevenen.
Een kopbaldoelpunt in de slotseconden leverde de Waaslanders alsnog de 3-punter op.
 
Negen doelpunten in de heenwedstrijd (2-7) en nu eenzelfde totaal (8-1). Bij FC Vrasene – 21pt willen ze ongetwijfeld tekenen om elke week SKDJ Lovendegem – 15pt partij te geven. Kenny Raaymakers voelde zich duidelijk opnieuw in zijn sas en scoorde 4 keer.
 
Samenvatting:
Zoals gezegd nemen Petegem en Terjoden iets meer afstand van de rest. In de strijd om de 2de periodetitel liet Eeklo de eerste puntjes liggen zodat Terjoden (theoretisch) mee aan de leiding kan komen. Om dat zeker te weten moeten we misschien tot de 30ste speeldag wachten.
 
De resultaten van de afgelopen speeldag hebben opnieuw voor een breuk in het “peloton” gezorgd. Immers, tussen het 7de geplaatste Sint-Gillis-Waas en Vrasene, op de 8ste plaats, gaapt een gaatje van 4 punten en dat kan in één speeldag niet overbrugd worden.
 
Helemaal onderaan kruipt Rapide Lebbeke een ietsje dichter bij Waarschoot en je weet, hoop doet leven.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties