FC Luik is de nieuwe leider

Rombaux Gunther

De top twee van het klassement kon zich geen misstap veroorloven in de titelstrijd. Hetzelfde scenario onderaan, waar een zespunten wedstrijd tussen Tongeren en Kelmis op het programma stond.

KV Turnhout-Mol-Wezel: 2-2

De bezoekers schoten fel uit de startblokken door na twee minuten de score al te openen, Van De Kerkhof tikte de 0-1 voorsprong tegen de netten. Turnhout was even van slag en het duurde tot het kwartier vooraleer het doelman Van Hove een eerste maal kon bedreigen, maar Ven kwam net te kort om een voorzet in doel te verlengen. Bij de daaropvolgende poging kende de thuisploeg wel succes, een vrije trap kwam bij Mbemba terecht die makkelijk scoorde. Turnhout dicteerde nu de wet en ging op zoek naar een tweede treffer, Van Hove kon  een vrije trap van Janssens nog net uit zijn doel ronselen. Tien minuten voor de rust slaagden de Binken er toch in om op voorsprong te klimmen, een lob van Cicilia raakte de dwarsligger en de goed gevolgde Ven kopte de rebound binnen. Mol-Wezel ging na de rust op zoek naar de gelijkmaker via een sterk spelende Nuyts die staalhard net naast doel schoot. De bezoekers kregen meer grip op de wedstrijd en met nog een kwartier te spelen ging Loyens in de zestien aan het truitje hangen van de tegenstrever met een strafschop als gevolg, Nuyts trapte de bal onhoudbaar voorbij Horsten. Turnhout probeerde alsnog om de drie punten thuis te houden, maar verder dan een afgekeurd doelpunt van de ingevallen Claes wegens buitenspel kwam het niet meer.

Cappellen-Dessel: 2-2

Cappellen nam de beste start en trok meteen ten aanval, de pogingen van Devic en Stevens gingen net naast. Na een hoekschop voor de thuisploeg kwam de bal bij Sampil terecht, maar die zag zijn kopbal van de doellijn gekeerd door Camara. Net voor de rust kwam Dessel een eerste keer dreigen en kende meteen succes, Van Oppens kreeg te veel ruimte en schoot de bal voorbij Ferket. Na de rust ging Cappellen op zoek naar de gelijkmaker maar het waren de bezoekers die verder uitliepen via Camara, hij lobde de bal over de uitgekomen Ferket en plaatste zo de 0-2 cijfers op het bord. Voor Cappellen werd het vijf minuten later nog moeilijker doordat Allachi een domme tweede gele kaart incasseerde. De thuisploeg trok nu alle registers open door twee extra aanvallende krachten in te brengen terwijl de bezoekers op de counter speculeerden. Tien minuten voor het einde kon Arouna de aansluitingstreffer onder Van Hoof binnen schuiven en duwde dessel nu met de rug tegen de muur. Amper twee minuten later kreeg Cappellen dan wat het verdiende, op aangeven van Chergui miste Sampil de eerste kans, maar Nkunku stond goed geplaatst om de gelijkmaker in doel te schieten. Dessel kon in de slotfase nog één keer dreigen maar Ferket bracht redding.

Tongeren-Kelmis: 3-1

Een eerste goede mogelijkheid was er voor de thuisploeg maar Jongen miste de kans. De bezoekers kwamen na twintig minuten een eerste keer opzetten, Scattone trapte de bal op doelman Franssen. Vijf minuten voor de rust werd Geraerts foutief gestopt en mocht Basiakos de 1-0 ruststand tegen de netten schieten. De tweede helft was maar net op gang gefloten toen Tibari de bal voorbracht tot bij Coppens, die de bal onhoudbaar voorbij Dome knalde. Op het uur konden de bezoekers de aansluitingstreffer tegen de netten werken, Pasaoglu plaatste de bal hoog in doel. Maar de thuisploeg was niet aangeslagen en kon even later de 3-1 eindcijfers vastleggen, Jongen werkte de gemeten voorzet van Tibari tegen de netten.

Wezet- FC Luik: 1-3

De Luikenaars kwamen na een kwartier spelen op voorsprong via Legros. Op slag van rust kwam Wezet langszij, Ngon kon de gelijkmaker binnen schieten. De tweede helft ging rustig op en neer en Luik bleef op zoek naar een tweede treffer. Een kwartier voor tijd slaagde Marechal erin om de bezoekers opnieuw op voorsprong te brengen. De drie punten kwamen niet meer in gevaar en Luik mocht met de overwinning huiswaarts keren.

Seraing-Veldwezelt: 0-0

In een gelijkopgaande eerste helft kwam Veldwezelt het dichts bij de openingstreffer, Hoste zag zijn schot via doelman Delcour tegen de dwarsligger belanden. Ook Seraing liet zich niet onbetuigd en kwam dichtbij een treffer, maar ook hier werd redding gebracht, ditmaal door de bezoekende doelman Weyen. In de tweede helft gaven de bezoekers een betere indruk maar geen van beide clubs slaagden erin om te scoren, waardoor de wedstrijd op een logische 0-0 eindigde.

Verviers-Woluwe: 2-1

Hekkensluiter Verviers kreeg na 20 minuten spelen een eerste goede kans, het schot van Vansteenberghe belande op de paal. Het waren echter de bezoekers die op voorsprong kwamen via een treffer van Madawa. Op het uur bracht Birti de bordjes opnieuw in evenwicht. De ingevallen Eposito schoot twee minuten voor tijd de winninggoal tegen de netten.

Hamoir-Sprimont: 3-1

Doelpunten; 13’ Bertrand 0-1, 47’ Coenen 1-1, 60’ Pauletti 2-1, 70’ Miceli 3-1(str.)

Door het gelijkspel van Turnhout komt Luik opnieuw aan de leiding in 3de B, het telt één puntje voorsprong op Turnhout. Cappellen ziet door zijn gelijkspel de top twee uitlopen tot zes punten. Onderaan het klassement springt Tongeren over Kelmis naar de 12de plaats en geeft Verviers de rode lantaarn door aan Sprimont.