Overzicht speeldag 13 derde A

Rombaux Gunther

Afgelopen weekend stonden enkele leuke affiches op het programma in derde A. Willebroek verdedigde zijn leidersplaats en Torhout wou maar al te graag zijn rode lantaarn doorgeven aan Londerzeel.

Couillet-RC Mechelen : 0-1

De bezoekers zorgden in deze wedstrijd voor het meeste gevaar met enkele kansen tijdens het eerste kwartier. Nechelput zag zijn kopbal door doelman Bourdon gestopt en een hobbelende bal van Abdulai verdween net naast. Ook na de koffie behield Mechelen het veldoverwicht, op een poging van Abdulai moest Bourdon alles uit de kast halen om hem het scoren te beletten. Een kwartier voor tijd viel dan toch het verlossende doelpunt voor Mechelen, een voorzet van Russo kwam bij Axford terecht, die beheerst afwerkte en Mechelen de verdiende drie punten bezorgde.

KSK Ronse-KM Torhout : 4-2

Ronse kon na dertien minuten spelen een eerste keer juichen, een verre inworp belande bij Romont die de 1-0 tegen de netten schoot. Op het halfuur kregen de bezoekers de kans op de gelijkmaker via een strafschop, maar Paravizzini knalde het leer op de paal. De tweede helft was nog maar net op gang gefloten toen Deschepper een vrijschop met het hoofd in doel verlengde en de bordjes in evenwicht bracht. De thuisploeg reageerde onmiddellijk via Romont die een actie opzette, hij bracht de bal tot bij De Broyer die de bal in doel verlengde. Tien minuten later stond het echter opnieuw gelijk, een vrijschop werd ditmaal door Yde afgewerkt met het hoofd. De thuisclub trok de wedstrijd opnieuw naar zich toe en vier minuten voor tijd bracht de ingevallen Delie de stand op 3-2. Torhout trok nog met de moed der wanhoop naar voor, inclusief doelman Laleman, die  besloot om zijn ploeggenoten een handje toe te steken op hoekschop. Een maat voor niets zo bleek achteraf, want op de daaropvolgende tegenaanval kon Ferreira van op 30 meter het leer in het vrijstaande doel deponeren, waardoor de 4-2 eindstand op het bord stond.

RC Waregem-Willebroek Meerhof : 1-0

Willebroek mikte in deze wedstrijd duidelijk op een puntje door een afwachtende houding aan te nemen in de beginfase van de wedstrijd. Op het kwartier kreeg Waregem een eerste goede kans via Opbrouck, die zij schot gepareerd zag door doelman Van Trier.  Net na de rust kwam Da Silva oog in oog met de lokale doelman Vergote, die het gevaar onschadelijk maakte. Racing had voortdurend veldoverwicht en na handspel kreeg het een strafschop toegediend, maar Vervelghe kon hem niet omzetten. Waregem bleef op zoek naar de openingstreffer en zeven minuten voor tijd slaagde het er alsnog in om zijn doel te bereiken. Opbrouck verraste met een afstandsschot Van Trier en schonk zijn club de verdiende drie punten.

Diegem-Oudenaarde : 1-0

De eerste kansjes waren voor de bezoekers, maar D’hollander en Delanghe zagen hun pogingen voorlangs gaan. Op slag van rust kwam de thuisclub op voorsprong, Van Dorpe bediende Medard die iets sneller op de bal was dan doelman Balcaen en deze het nakijken gaf. De bezoekers probeerden om na de rust wat druk op te voeren maar slaagden er niet in om doelman Clepkens te bedreigen. Het was echter de thuisploeg die de wedstrijd volledig in handen nam en nog enkele keren dichtbij een tweede doelpunt kwam. Vangrunderbeek  schoot van dichtbij op Balcaen en even later knalde hij het leer op de paal. Na het laatste fluitsignaal kreeg Vangrunderbeek nog een rode kaart na een klein opstootje op weg naar de kleedkamers.

FCN St-Niklaas- Francs Borains: 0-1

In een weinig hoogstaande partij  gingen de bezoekers op een diefje met de drie punten lopen. Thuisportier Willockx diende maar twee keer de handen uit de mouwen te steken, terwijl de thuisploeg zelf amper kansen bij elkaar voetbalde. Drie minuten voor tijd werd een te korte terugspeelbal door Issankoy afgestraft.

Peruwelz-La Louvière: 0-2

Doelpunten;  44’ en 81’ Leurquin

Wetteren-Londerzeel: 1-1

Doelpunten; 67’ Staelens 1-0, 75’ Tankary 1-1

E.Aalst-KSV Sottegem: 3-0

Doelpunten; 57’ Boto 1-0, 65’ Reynaart 2-0(owngoal), 72’ Claessens 3-0

Willebroek moest een nederlaag slikken in Waregem en verliest daardoor zijn leidersplaats aan Aalst, dat de drie punten thuis hield. Waregem maakt een sprong naar de derde plaats, terwijl Mechelen en La Louvière de top drie op de hielen blijft zitten. Onderaan blijft Torhout in het bezit van de rode lantaarn.