Hoe gaat het met Javier Portillo?

Nico Wieme
| 0 reacties
Hoe gaat het met Javier Portillo?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kent u Javier Portillo nog? Marc Degryse toverde deze Spaanse huurling van Real Madrid twee en half seizoenen geleden bij het sluiten van de zomertransferperiode plots uit zijn hoed.

De Spaanse spits Javier Portillo landde eind augustus 2005 plots op Zaventem om een huurcontract voor één seizoen bij toenmalig landskampioen Club Brugge te tekenen. Met bijna 700 doelpunten was de inmiddels 25-jarige Spanjaard topschutter aller tijden bij de jeugd van Real Madrid. Bij Club kon hij de verwachtingen echter niet inlossen. Hij maakte er welgeteld acht doelpunten, waarna hij met de zuiderzon terug naar de Spaanse hoofdstad vertrok.
 
Na zijn vertrek bij Brugge toonden vele clubs belangstelling in de voormalige doelpuntenmachine. Uiteindelijk werd het de Spaanse neofiet Gimnastic de Tarragona dat aan het langste eind trok en ‘Portigol’ binnenhaalde. Portillo deed er in 34 wedstrijden elf keer de netten trillen, maar dat was niet voldoende om met zijn club het behoud in de Primera Division te verzekeren.
 
De jonge aanvaller zag het niet zitten om wekelijks in de Segunda Division te moeten aantreden en versierde bij Club Atlético Osasuna een nieuw contract in de eerste klasse. Bij de club uit Pamplona trad Portillo voorlopig elf keer aan: achtmaal in de basis en drie invalbeurten. Zijn neus voor goals heeft hij vooralsnog in Tarragona en Madrid gelaten, want hij trof nog maar één keer raak en gaf nog geen enkele assist.
 
CA Osasuna werd in 1920 in Pamplona opgericht en werkt zijn thuiswedstrijden af in het Reyno de Navarro Stadion dat een capaciteit heeft van 19 800 plaatsen. De clubkleuren zijn rood en blauw. De palmares van de club is, ondanks de lange geschiedenis, maagdelijk blank. Osasuna moet voorlopig vrede nemen met vier UEFA Cupdeelnames en een finaleplaats in de Copa del Rey van 2005. De hoogste eindklassering ooit in de Primera Division was een vierde plaats. Dit resultaat werd zowel in 1990-1991 als in 2005-2006 behaald. Dit seizoen loopt het niet zo denderend. Na zestien speeldagen prijken de stierenvechters op een zeventiende plaats met dito punten. Afgelopen weekend werd nog met 2-0 verloren van Real Madrid.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties