Vermant, Valgaeren en Englebert mogen vertrekken

Vermant, Valgaeren en Englebert mogen vertrekken
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Sven Vermant, Joos Valgaeren en Gaetan Englebert mogen na Nieuwjaar op zoek naar een nieuwe ploeg. Dat meldt 'Het Nieuwsblad'. De drie zijn in juni einde contract en krijgen waarschijnlijk geen nieuw voorstel.

Vermant werd in juli door zijn ploegmaats nog verkozen tot kapitein, maar trainer Jacky Mathijssen ziet geen rol meer weggelegd voor de in april 35-jarige voetballer. Vermant gaat nog niet meteen op zoek naar een nieuwe ploeg. “Ik heb geduld. Er zijn clubs die me willen, maar ik zou ook iets naast het voetbal kunnen doen”, aldus de blauw-zwarte middenvelder in HNB.
 
Ook voor Joos Valgaeren en Gaetan Englebert is er nog weinig toekomst in het Jan Breydelstadion. Englebert is één van de best betaalde spelers in Brugge, maar zit meer op de bank dan hem lief is en Valgaeren kon na 2,5 jaar blessureleed het blauw-zwarte bestuur niet overtuigen om hem een contractverlenging aan te bieden. Sint-Truiden en Utrecht toonden al interesse in de centrale verdediger.
 
Klukowski
 
Naast Vermant, Valgaeren en Englebert zijn ook Philippe Clement, Ivan Leko, Birger Maertens en Michael Klukowski aan hun laatste maanden van hun contract bezig. Klukowski mag zo goed als zeker blijven. Ook een contractverlenging voor Clement lijkt reëel. Leko zou na de aanpassing van het belastingssysteem voor buitenlanders andere oorden willen opzoeken en Maertens' toekomst hangt af van wat de speler zelf wil: een rol als invaller bij zijn geliefde blauw-zwart of de spelvreugde bij een andere ploeg.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties