Koeman weert nu ook Angulo

Nico Wieme
| 0 reacties
Koeman weert nu ook Angulo
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Valencia heeft sinds enkele weken een nieuwe coach, Ronald Koeman, en dat hebben ze geweten aan de oostkust van Spanje. De Nederlander gaat met de grove borstel door zijn selectie nadat de club een van de ergste crisissen in zijn bestaan meemaakt.

Valencia-trainer Ronald Koeman (foto links) heeft het wel gehad bij zijn club. Wie niet in het gareel loopt, mag vertrekken. Nadat hij gisteren al Santiago Cañizares en David Albelda voor de rest van het jaar uit de selectie zette, was het vandaag de beurt aan Miguel Angel Angulo (foto rechts). Voorzitter Juan Soler steunt zijn coach ten volle in zijn beslissingen.
 
Met Cañizares vertrekt er een echt clubicoon. De 38-jarige doelman speelt reeds sinds 1998 bij Valencia. De 30-jarige Albelda is nog steeds een belangrijke schakel in de Spaanse nationale ploeg. “Cañizares en Albelda zijn twee belangrijke spelers in de geschiedenis van de club. Hun vertrek is heel pijnlijke beslissing”, meldt vicevoorzitter Enrique Lucas. Angulo mag nu ook dit rijtje vervoegen. “Dit is een schok”, zegt zijn zaakwaarnemer. “Hoewel ik de beslissing van de trainer respecteer, begrijp ik ze niet. Angulo is niet van plan om op te stappen. Hij wacht af”, voegt hij er nog aan toe.
 
De drie ontslagen doen in Spanje uiteraard het nodige stof opwaaien. Bondscoach Luis Aragones ziet het allemaal met lede ogen aan, want Valencia is hofleverancier voor de nationale ploeg. “Ik ben bezorgd omdat de Valencia-spelers problemen schijnen te hebben. Als bondscoach moei ik me niet met de interne keuken van de clubs, maar ik moet wel weten wat er leeft bij ploegen die spelers leveren voor de nationale elf.” Arganones blijft wel geloven in Albelda. “Hij heeft als defensieve middenvelder een belangrijke rol in mijn ploeg. Ik laat hem nu niet vallen”, besluit de bondscoach.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties