Aalst is periodekampioen

Rombaux Gunther

Eendracht Aalst kreeg vandaag het bezoek van zijn eerste achtervolger Willebroek, en kon bij het behalen van een gelijkspel de eerste periodetitel op zijn naam schrijven. Dit duel was echter ook een strijd met de eerste plaats als inzet.

Op een moeilijk bespeelbaar veld was het tien minuten wachten op de eerste mogelijkheid, Troch speelde de bal door naar Dessaer maar Willebroek-verdediger De Witte onderschepte de bal met de hand, met een logische strafschop tot gevolg. Troch nam het geschenk in dank aan en zette de elfmeter beheerst om. Op de volgende kans was het echter een halfuur wachten, een afvallende bal kwam in de voeten van Claessens terecht  die hard uithaalde, maar zijn schot ging over doel. Aalst ging op zoek naar een tweede treffer en Troch verstuurde een voorzet richting Boto, die kreeg de bal net niet onder controle en zag een goede mogelijkheid verloren gaan. Net voor de rust kwamen de bezoekers een eerste keer gevaarlijk opzetten, doelman De Veirman moest plat op een goed schot van Schurmann.

Na de pauze brak de wedstrijd open en ging de thuisploeg op zoek naar een tweede treffer. Troch bediende met een voorzet Podevijn die de bal op de slof nam, maar doelman Van Trier bracht redding. Bij de daaropvolgende kans was het dan toch opnieuw raak voor de Ajuinen, Podevijn bracht Boto in stelling die de bal in één tijd op de slof nam en de thuisploeg op een 2-0 voorsprong bracht. Maar de bezoekers sloegen al vlug terug en na het uitglijden van Van den Brande op het gladde veld kon De Witte de aansluitingstreffer tegen de netten schieten. Aalst kreeg amper een minuut later een opdoffer te verwerken, Aalst doelman De Veirman haalde de doorgebroken Dupont onderuit en mocht zich vroegtijdig gaan douchen, De Bilde schoot de daaropvolgende vrije trap over doel. De bezoekers roken hun kans en gingen op zoek naar de gelijkmaker en twintig minuten voor tijd slaagde het in zijn opzet. Dupont mocht randje buitenspel doorgaan en omspeelde doelman Lambrecht en kon zo de gelijkmaker binnen leggen. Willebroek geloofde in zijn winstkansen en Aalst moest zich beperken tot de tegenaanval, maar het was Aalst dat nog de beste kans kreeg om de drie punten thuis te houden in de laatste kans van de wedstrijd, Troch bereikte Claessens die op doelman Van Trier besloot.

Door dit gelijkspel behoud Eendracht Aalst niet alleen zijn leidersplaats, maar haalde het ook de eerste periodetitel binnen, waardoor het zich al verzekerd van een plaatsje in de eindronde aan het einde van het seizoen.