Groningen duwt Heracles in het slop

Jimmy Wouters

FC Groningen is er na drie uitnederlagen op rij nu wel in geslaagd om de drie punten mee naar huis te nemen. Op het veld van Heracles werd met 1-2 gewonnen waardoor de ploeg de aansluiting behoudt met de subtop.

Heracles had het voornamelijk aan zichzelf te danken dat het de drie punten niet thuis kon houden. De jongens uit Almelo waren namelijk erg goed aan de wedstrijd begonnen. Na twaalf minuten voetballen kwamen ze dan ook verdiend op voorsprong. Kwame Quansah kopte in eerste instantie nog op de lat, maar in de rebound wist hij toch de score te openen.

Heracles verzuimde echter de score verder uit te diepen waarna Groningen beter in het spel kwam. Na 24 minuten kreeg Nijland in het centrum alle tijd om aan te leggen en met een geplaatst schot verschalkte de jonge aanvaller doelman Pieckenhagen.

FC Groningen was vervolgens veel beter. De bezoekers kregen veruit de meeste kansen en kregen via een kopbaldoelpunt van Van der Laak loon naar werken.