Löw: 'Duitsland geen topfavoriet'

Nico Wieme
| 0 reacties
Löw: 'Duitsland geen topfavoriet'
Foto: © SC

Ondanks de uitstekende prestaties in de voorbije maanden van het Duitse nationale elftal wil bondscoach Joachim Löw zijn troepen niet uitroepen als torenhoog favoriet voor het Europees Kampioenschap van komende zomer.

Van 7 tot 29 juni wordt in Oostenrijk en Zwitserland het Europees Kampioenschap voetbal gespeeld. Met spijt in het hart zullen we het zonder het oogstrelende balspel van onze eigen nationale trots moeten stellen. Wie er als habitué wel bij is, zijn onze oosterburen. De Duitse bondscoach, Joachim Löw, ziet echter geen enkele reden om Duitsland als favoriet op de titel uit te roepen. “Als absolute favoriet zie ik ons niet. Als ik terugblik op de afgelopen tien jaar, dan zijn Frankrijk en wereldkampioen Italië voor mij de grote favorieten. Spanje en Portugal schat ik ook zeer hoog in. De Kroaten en Polen onderschatten we best niet”, aldus Löw in het voetbalmagazine Kicker. Kroatië en Polen zijn, naast gastland Oostenrijk, de tegenstanders van Duitsland in de eerste ronde van het EK.
 
Löw maakte van het jaareinde gebruik om een balans op te maken en die is positief voor het Duitse nationale voetbal. Hij weigerde wel om één bepaalde speler een bijzondere vermelding te geven. “De ploeg in haar geheel heeft een constant niveau gehaald en toonde een zekere rijpheid na het emotionele jaar 2006. Zij slaagde erin de speelstijl te verfijnen”, loofde de 47-jarige bondscoach zijn team.
 
Het Duitse voetbal in het algemeen moet volgens Löw echter nog veel beter worden. “Ik blijf erbij dat ons voetbal nog beter kan en moet. We moeten openstaan voor allerlei invloeden, zelfs buitenlandse”, beweerde hij. Löw gaf ook concrete voorbeelden. “Wat management en tactiek betreft, kunnen we in de komende vijftien tot twintig jaar nog verbeteren. Mijn stokpaardje is over innovatie discussiëren, besloot de bondscoach.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties