Ronaldinho in het oog van de storm

Nico Wieme
| 0 reacties
Ronaldinho in het oog van de storm
Foto: © SC

Barcelona verloor afgelopen weekend op eigen plein met 0-1 van aartsrivaal Real Madrid. Na de wedstrijd kreeg stervoetballer Ronaldinho de volle laag van de Spaanse media.

FC Barcelona likt zijn wonden na de 0-1 nederlaag tegen de Koninklijke uit Madrid. Veel meer dan de zeven punten achterstand op de rivalen, maakt Barça zich zorgen om godenkind Ronaldinho. In de Spaanse pers wordt hij al een ‘levende dode’ genoemd.
 
Passé composé
De wedstrijd tussen Barcelona en Real is nog niet goed gedaan of een journalist van de Spaanse krant Marca is zijn vernietigende commentaar al aan het schrijven. “De aanwezigheid van Ronaldinho betekent de apotheose van de nostalgie. De grote Ronaldinho is een romantische dagdroom geworden die in niks nog aanleunt bij de realiteit. Zijn mislukking tegen Madrid was kolossaal. Ronaldinho is het verleden dat nooit meer terugkeert. De jongste ex-voetballer ter wereld”, maakt de journalist in kwestie de balgoochelaar met de grond gelijk.
 
Partybeest
Als de ster niet wil schitteren, zijn de verhalen over zijn exuberante uitgaansleven niet veraf. “Ronaldinho werd in de loop van de week in een discotheek gesignaleerd tot 5 uur ’s morgens. Sportief directeur Beguiristain vroeg trainer Frank Rijkaard om hem niet op te stellen tegen Real Madrid. De trainer heeft niet willen luisteren en het is maar de vraag of zoiets zonder gevolgen blijft.” Als een dief in de nacht moest Ronaldinho de luchthaven van Barcelona verlaten, belaagd door een horde ontevreden Barçafans.
 
Exit
Het vertrek van de Braziliaan lijkt momenteel de beste oplossing voor alle partijen: voor hemzelf, voor Rijkaard en voor de club. Zijn naam wordt al een tijdje aan Chelsea en Milan gelinkt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties