Analyse Winteranalyses: Verbroedering Geel

Bart Hermans
| 0 reacties
Winteranalyses: Verbroedering Geel
Foto: © SC

Verbroedering Geel won vorig seizoen de eindronde in derde klasse maar het duurde heel lang voor de Kempische club zeker was van zijn plaats in tweede klasse.

Het was dan ook niet simpel om een volwaardige spelerskern bij elkaar te krijgen. Geel zag eind vorig seizoen veel spelers vertrekken en moest veel nieuwe spelers inpassen. Midden september werd een tumor bij Kristof Delorge vastgesteld. Achteraf bleek gelukkig dat de tumor goedaardig was en de middenvelder hoopt er tegen het begin van de terugronde al terug te staan. De bekendste naam die Geel binnenhaalde, was ongetwijfeld die van Hakim Bouchouari. De 29-jarige ex-aanvaller van Lokeren en Standard tekende eind september een contract. Hij speelde ondertussen negen wedstrijden voor Geel waarin hij twee doelpunten scoorde.
 
De eigenlijke competitie begon op 22 september voor de blauw-witten met een thuismatch tegen Doornik. Die werd met 0-1 verloren en ook op het veld van Oostende werden er geen punten gehaald. In de volgende thuismatch tegen Olympic Charleroi pakten de Kempenaars hun eerste punt. De volgende drie wedstrijden tegen Kortrijk, KVSK United en Tienen werden verloren. Op het veld van Tubeke werd er voor het eerst gewonnen, maar daarna volgden er opnieuw twee verliesmatchen tegen Eupen en Beveren. Na negen speeldagen was een 4 op 27 een te magere tussenbalans en werd trainer Geert Persoons bedankt voor bewezen diensten. Francis Vanhamel was zijn opvolger. De trainerswissel zorgde niet meteen voor betere resultaten. De volgende drie wedstrijden tegen Union, Deinze en Hamme werden verloren, het doelpuntsaldo in die wedstrijden was 3-11. Vervolgens kwam Antwerp op bezoek, tegen alle verwachtingen in werd de Great Old met 2-1 terug richting de Metropool gestuurd. Wie dacht dat de trein nu vertrokken was, kwam echter bedrogen uit. De laatste drie wedstrijden tegen Leuven, Namen en Waasland werden opnieuw verloren.
 
Geel puurde zeven punten uit zestien wedstrijden. Ze staan zo al elf punten achter op de voorlaatste in de rangschikking. Voorlopig zijn er twee nieuwe spelers aangetrokken, Robin Peeters (KVSK United) en Mawete Joao Batista Junior (ex-Benfica en Walsall). David Crv (Patro Maasmechelen), Noumouke Sissoko (Visé) en Joeri Coomans (Dessel) zijn vertrokken. Met Sam Lavan (Berchem) zijn er op het moment onderhandelingen aan de gang. Het is duidelijk dat er een kwaliteitsinjectie moet komen, maar dan nog zal het heel moeilijk worden om de degradatie te ontlopen. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties