Granatkin Memorial: België verliest van Turkije

Nico Wieme
| 0 reacties
Granatkin Memorial: België verliest van Turkije
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Van 4 tot 14 januari vindt in het Russische Sint-Petersburg de Granatkin Memorial plaats, een international juniorentornooi. Ook België neemt daaraan deel.


Op dag 1 van het tornooi speelden Oekraïne en Polen 0-0 gelijk in groep B. Robert Wojcik, assistent-trainer bij de Polen, noemde het een harde wedstrijd. “We wisten dat de Oekraïne een zeer sterk team was, we verwachtten ons dan ook aan een moeilijke wedstrijd. De tegenstander had verscheidene goede mogelijkheden om te scoren, maar ik denk dat de uitslag billijk is.” Wojcik geef toe dat het vat van zijn ploeg op het einde af was. “Enkele Poolse spelers zijn niet meegekomen naar dit tornooi omdat ze al in een hogere categorie spelen. Wij kijken niet naar de finale, onze bedoeling hier is om spelers voor te bereiden op het A-elftal.”
 
Yuriy Moroz, coach van Oekraïne was het volledig eens met zijn Poolse collega. “De wedstrijd was zeer zwaar, maar de uitslag is correct. Bij ons ontbrak vaak de laatste pass.” De Oekraïense selectieheer had geen goed woord over voor het terrein. “Wij moeten ons aanpassen aan de velden, want in Oekraïne hebben we geen terreinen met kunstgras van die hoogte. Op dit soort pleinen kunnen de spelers hun individuele kwaliteiten niet tonen.” Voor Moroz zou het tornooi ook wat later op de kalender mogen staan, in februari bijvoorbeeld. “Onze spelers hadden geen voorbereiding en kwamen rechtstreeks van de nieuwjaarsvieringen.”
 
In de andere wedstrijd van deze poule versloeg Turkije de jonge Rode Duivels met 0-1. Sumer scoorde het enige doelpunt in de 23ste minuut. Aziz werd na 49 minuten uitgesloten bij de Turken.
 
In groep A versloeg Wit-Rusland Finland met 1-4 en won Rusland met 2-0 van Slovakije.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties