Belgen deden het degelijk

Philippe Crols
| 0 reacties
Belgen deden het degelijk
Foto: © SC

Vier Belgen kwamen de afgelopen maanden in actie op de Duitse voetbalvelden. Niet allemaal waren ze even succesvol. Toch waren er, op Peter van der Heyden na, voor iedereen wat hoogtepunten. Een overzicht:

Daniël van Buyten begon niet goed aan het seizoen. Het is te zeggen, hij kreeg er de kans niet toe van Ottmar Hitzfeld. De verdediger kwam niet aan spelen toe in de beginfase van de competitie. Toen Bayern bij aanvang van de competitie met iedereen de vloer aanveegde leek Van Buyten een kleurloos seizoen te zullen gaan draaien. Op het einde van de heenronde kwam onze landgenoot plots toch aan spelen toe. De laatste vier wedstrijden speelde hij allemaal. Het is wel maar de vraag of Van Buyten ook na de winterstop nog in München zal spelen. Everton zit achter hem aan.

Voor Peter van der Heyden was er weinig reden tot vreugde. De ex-Bruggeling mocht slechts in een partij meespelen. In München tegen Bayern ging hij echter een paar keer de mist in. Meteen het einde van de linksachter bij Wolfsburg allicht, want Magath liet al weten dat van der Heyden mag beschikken.

Vincent Kompany heeft er een degelijke eerste ronde opzitten bij Hamburger SV. Hij was vooral in het begin een belangrijke schakel in het team van trainer Huub Stevens. Kompany zorgde met twee goals ook telkens voor drie punten voor zijn team. Onze landgenoot werd ook vaak op het middenveld uitgespeeld en daar werd duidelijk dat Kompany toch meer te bieden heeft dan achteraan. Naar het einde toe werd de Rode Duivel echter een paar keer naar de bank verwezen. De dood van zijn moeder kan mogelijk wel de oorzaak zijn van het iets minder presteren. Na de winterstop moet hij de jonge Vadis mee wegwijs maken in Hamburg.

Manasseh Ishiaku vertrok als een sneltrein aan het nieuwe seizoen. Hij scoorde zowel tegen Dortmund als tegen Bielefeld twee maal. Daardoor werd de spits tijdelijk topschutter in de Bundesliga en na de heenronde is hij nog altijd topschutter bij Duisburg. Helaas voor de ex-speler van Club bleef het wel bij die vier doelpunten. Nog jammer voor Ishiaku is dat Duisburg voorlopig op de laatste plaats staat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties