Rovers winnen het derby van Lancashire

Luc Goderis
| 0 reacties
Rovers winnen het derby van Lancashire
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roberts heeft met een solo tijdens de laatste minuut van de wedstrijd, de derby in Lancashire beslist. Net voor de pauze opende Nolan de score voor Bolton, maar Blackburn trok na de herneming het laken naar zich toe. Samba en Roberts zorgden voor de 1-2.

De eerste helft in het Reebok Stadium was er één om vlug te vergeten, maar net toen iedereen zich opmaakte om met een troosteloze 0-0 te gaan rusten knalde Kevin Nolan wondermooi in de verste hoek binnen.  Brad Friedel had net daarvoor wel de vrije trap van Danny Guthrie weggebokst, maar Joey O'Brien bediende de vrijstaande Nolan, die overhoeks binnenkalde.

Na de herneming had Tamir Cohen al vlug de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar hij besloot ontstellend zwak op Friedel.  Aan de andere kant probeerde een optimistische Christopher Samba het wel van erg ver.  Vanop zo'n dertig meter besloot ook hij te zwak.  Al heel vlug pikte de Congolese reus toch zijn doelpunt mee.  David Bentley krulde een hoekschop voor doel en Samba kopte met een buffelstoot de gelijkmaker binnen.
Blackburn nam vanaf dan het heft stevig in handen en was een paar keer wel heel dichtbij de winning-goal.  Eerst verslikte Benni McCarthy zich in een balcontrole en wat later besloot Morten Gamst Pedersen slechts centimeters naast.  Een klein kwartier voor het einde stuurde Rovers-manager Mark Hughes, Jason Roberts het veld op en dat bleek de goede keuze.  De man uit Grenada zorgde haast onophoudelijk voor dreiging in de thuisdefensie en dat loonde uiteindelijk tijdens de allerlaatste minuut.  Roberts slalomde op kracht het halve veld over en schoot, weliswaar via de schoen van Andrew O'Brien, de verdiende winning-goal binnen.

Dankzij de zege wippen de Rovers over Portsmouth naar de achtste plaats, op amper drie puntjes van de vierde Champions League-plaats.  Op de volgende speeldag ontvangen de Rovers Middlesbrough.  Bolton zakt door de nederlaag weg naar de kelder van de Premier League.  Ze blijven enkel op basis van het doelsaldo weg van de degradatieplaatsen en staan zestiende.  Bolton gaat volgende week op bezoek bij Newcastle Utd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties