Analyse Winteranalyse: SK Deinze en Antwerp

Bart Hermans
| 0 reacties
Winteranalyse: SK Deinze en Antwerp
Foto: © SC

Met een dag vertraging analyseren we SK Deinze en Antwerp. We vinden beide ploegen halverwege het klassement terug.

SK Deinze was vorig seizoen degradatiekandidaat maar deed het onder leiding van trainer Laverge zeker niet slecht. Vooral thuis was Deinze ijzersterk. De ploeg eindigde zesde met vijftig punten.
 
Door de goede prestaties verloren de Oost-Vlamingen wel heel wat spelers. Onder andere Masureel, Nfor, Coulibaly en Addo beproefden hun geluk elders. Vandoorne, Twum, Denijs en Xavier Deschacht (broer van Olivier) werden erbij gehaald.
 
Deinze begon met een gelijkspel op het veld van KVSK United. Een andere titelfavoriet , KV Kortrijk werd twee weken later in een spannende wedstrijd met 3-2 naar huis gestuurd. Vervolgens moest er tweemaal uit gespeeld worden. Op Tubeke werd er gelijk gespeeld maar op het veld van Eupen werd met 3-1 verloren. In de volgende thuiswedstrijd keek men opnieuw KVSK United in de ogen. Het werd 1-1 maar Xavier Deschacht viel zwaar geblesseerd uit. In de volgende wedstrijden tegen Tienen, Beveren , Namen en Union werd een vijf op twaalf gehaald. Vooral de 4-0 nederlaag op Namen deed pijn. De volgende wedstrijd in het eigen Burgemeerster Van De Wielestadion werd met 2-1 gewonnen maar toch werd trainer Gerrit Laverge de laan uitgestuurd. Aan de basis zou een dispuut liggen met het bestuur. Rene Verheyen (ex-club Brugge) volgde hem op. Op de Bosuil tegen Antwerp werd verloren maar daarna zette de Oost-Vlamingen een reeks van vijf wedstrijden zonder nederlaag neer. Het werd een negen op vijftien want er waren wel drie gelijke spelen bij. In de laatste drie wedstrijden werden maar drie punten gehaald. Op Lierse ging de ploeg kansloos onderuit met 3-0. Thuis tegen Olympic Charleroi werd er met het kleinste verschil gewonnen maar begin januari liep het aan de kust opnieuw mis. Oostende won er met 2-1.
 
Deinze staat zo op een elfde plaats met zesentwintig punten uit negentien wedstrijden. De topschutter van Deinze is Beauprez met vier doelpunten.
 
Bij Antwerp waren er heel wat transfers. Onder andere Addo, Gbarssin en Geeroms werden gehaald. Grootste verliezen waren Campbell, Cissé en kapitein Di Gregorio.
 
Antwerp begon met een nederlaag op Olympic Charleroi. Er zou een speler niet speelgerechtigd geweest zijn bij de promovendi volgens Antwerp maar dat argument werd van tafel geveegd door de voetbalbond. De eerste thuismatch van deze competitie werd wel gewonnen tegen Oostende. Het opvallendste feit is dat Antwerp tot hier toe maar een uitwedstrijd kon winnen Het was wel de clash op Lierse. Er werd verloren op KVSK United, Kortrijk , Union ,Namen en Geel. Tegen Virton en Eupen werd er wel een puntje gehaald. Thuis deed The Great Old het veel beter. Enkel tegen Doornik werd onverdiend verloren.
Antwerp verloor uit veel te veel punten en trainer Joyce stond veel onder druk. Vooral de supporters verloren soms hun geduld want Antwerp is elk jaar favoriet voor de titel maar maakt het nooit waar. Toch kan er nog veel in deze rare competitie.
 
Antwerp staat op een negende plaats met zesentwintig punten uit negentien wedstrijden. Topschutter bij The Great old is Peter Utaka met zeven doelpunten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties