SK Beveren distantieert zich van Sam De Munter

Nico Wieme
| 0 reacties
SK Beveren distantieert zich van Sam De Munter
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op 3 november 2007 testte Sam De Munter na de wedstrijd tussen Beveren en OH Leuven positief op amfetamines. Via een persmededeling wil zijn club, SK Beveren, benadrukken dat het met heel die zaak niets te maken heeft.

Vorige zomer kreeg Sam De Munter uit financiële noodzaak zijn kans bij SK Beveren. De 18-jarige aanvaller mocht in de heenronde al enkele keren kort invallen bij de Waaslanders. Op 3 november moest hij na de match tegen OH Leuven een urinestaal afleveren en daarop testte hij positief.
 
Niet verzwegen
Het bestuur van KSK Beveren wenst langs deze weg te reageren op de verschenen
persberichten betreffende een dopingzaak waarin de club ongewild is betrokken geraakt. Sam De Munter bracht enkele weken geleden de club zelf op de hoogte van het feit dat hij tijdens een urineonderzoek positief testte op het gebruik van amfetamines.
 
Tegenexpertise
Uit respect voor de speler heeft de club deze zaak met de nodige discretie behandeld en het resultaat van de tegenexpertise afgewacht. Ook deze bleek echter positief te zijn waardoor de speler nu een mogelijke schorsing boven het hoofd hangt.
 
Disciplinaire Commissie
De club benadrukt dat het dopinggebruik van de speler buiten medeweten van de club, de technische en medische staf om gebeurde. Beveren heeft in samenspraak met de technische staf besloten om te speler niet langer te selecteren tot de uitspraak van de Disciplinaire Commissie van de Vlaamse Gemeenschap is gevallen. Dat zal gebeuren op 21 februari.
 
Voor de club is dit een bijzonder jammerlijk voorval zeker nu het nieuwe bestuur gekozen heeft voor de doorstroming van de eigen jeugd. Zij zal alles in het werk stellen om dergelijk voorval in de toekomst te voorkomen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties