Engelse toppers winnen buitenshuis

Kristof Blomme

In de Premier League zijn er na speeldag 23 geen veranderingen aan de top van het klassement. Manchester United klopte Reading met 0-2, terwijl Arsenal nog één keer meer scoorde op bezoek bij Fulham. Chelsea haalde het met 0-1 bij Birmingham.

Manchester United creëerde bij Reading een resem kansen. Het was echter wachten tot een kwartier voor affluiten vooraleer het kon scoren. Tevez kreeg de bal tot bij Rooney, die niet faalde. In de slotminuut zorgde Cristiano Ronaldo, met zijn 17e van het seizoen, voor de 0-2 overwinning. Co-leider Arsenal had de match al vroeg beslist. Adebayor had zijn ploeg nog voor de rust op rozen gezet met twee doelpunten. Ondertussen scoorde de Togolees ook al vijftien keer. In de loop van de tweede helft zette Rosicky de 0-3 eindstand op het bord. Chelsea haalde het nipt bij Birmingham. Pizarro, die op het veld was gekomen voor de geblesseerde Wright-Phillips, besliste tien minuten voor het laatste fluitsignaal de partij.

Portsmouth klopte hekkensluiter Derby met 3-1 en nadert tot op twee punten van de subtoppers. Nochtans was Derby op voorsprong gekomen via Nyatanga, maar nog voor de rust zette de thuisploeg orde op zaken. Benjani was twee keer de doelpuntenmaker van dienst. De Zimbabwaan had blijkbaar de smaak te pakken want in de tweede helft deed hij er nog een treffer bij. Tottenham won van Sunderland met 2-0 en staat voorlopig elfde in het klassement, op twaalf punten van de vierde stek. Lennon bracht zijn ploeg na twee minuten al op voorsprong. Voor de pauze faalde Tottenham verder in de afwerking, waardoor Sunderland in de wedstrijd bleef. In de tweede helft had de neo-eersteklasser moeten scoren, maar uiteindelijk besliste invaller Keane de wedstrijd. Blackburn en Middlesbrough speelden tenslotte gelijk. De bezoekers kwamen op voorsprong via Wheater. Invaller Derbyshire bracht Blackburn een kwartier voor het einde op gelijke hoogte. Blackburn staat naast Portsmouth op de achtste plaats.