Trainers na Berchem-Lyra

Steven Bologne
| 0 reacties
Trainers na Berchem-Lyra
Foto: © SC

De derby tussen Berchem en Lyra bood heel wat spektakel, de partij eindigde op 2-2. Voetbalkrant.com legde na de partij zijn oor te luister in beide kampen. Beginnen deden we bij de ‘verliezers’ uit Lyra meerbepaald bij trainer Yves Van Borm.

“Al wat ik vanmiddag gezien heb, was beneden alle niveau”, opende Van Borm. “Wijzelf, Berchem en ook het arbitrale trio. Als je 0-2 voorstaat bij de rust, dan moet je deze wedstrijd altijd winnen. Het is niet Berchem dat goed was, dit puntenverlies ligt gewoon aan het slecht spelen van mijn ploeg. Zeg nu zelf, buiten die vele lange ballen heeft Berchem toch niet zoveel kansen gekregen. We pakken dan wel nog een punt, in deze omstandigheden voelt dit eerder aan als een nederlaag.”
 
“Ik ben niet te spreken over de arbitrage vandaag. Aan ons derde (afgekeurd, nvdr) doelpunt was volgens mij zeer weinig aan. De strafschop uit de eerste helft en die rode kaart hebben hem echter duidelijk doen compenseren. Zo’n dingen zijn op dat ogenblik dan wel in je voordeel, het heeft tegen ons gewerkt. De laatste 10 minuten hebben wij zeer veel mogelijkheden gekregen om de match af te maken, dat hebben we niet gedaan en hebben daar in de slotminuut de rekening voor betaald. Maar goed, we weten waaraan we de komende weken moeten werken, volgende week wacht ons een thuiswedstrijd tegen Woluwe-Zaventem.”  
 
In het kamp van Berchem waren ze gematigd tevreden met dat ene puntje. Zeker met de manier waarop, ze vochten immers vanuit een verloren positie terug. Trainer Colin Andrews voerde het woord.
 
“De eerste helft was enorm zwak, ik kon niet wachten om aan de rust mijn spelers toe te spreken. Het waren harde woorden maar het heeft gewerkt. Onze tweede helft was stukken beter dan de eerste. Ik heb een Berchem met twee gezichten gezien vandaag. We waren in de tweede helft bijna altijd sneller op de bal dan onze tegenstrever. We kennen dan wel pech met drie ballen op het doelkader, dat wil ik absoluut niet als excuus inroepen, geluk dwing je ook af.”
 
“Dat doelpunt in de laatste minuut zorgde voor een enorme ontldaing. Al zaten mijn spelers na de match wel met hun kop tussen de benen. Ze beseffen dat ze de partij in de eerste helft hebben verloren. In de tweede helft hebben we risico’s genomen met gelukkig een positief resultaat. Aan goed voetbal moeten we in onze positie niet denken, het zijn de punten die tellen. Positief is dus dat we thuis onder mijn bewind nog niet hebben verloren en dat we uit een verloren positie met een enorm hart hebben teruggevochten. Volgende week is Dimitri Van Oppens speelgerechtigd, geloof me dat is een goede transfer voor ons, dan trekken we naar Gent-Zeehaven.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties