Analyse Winteranalyses: Tubeke en Hamme

Bart Hermans
| 0 reacties
Winteranalyses: Tubeke en Hamme
Foto: © SC

Vandaag analyseren we Tubeke en Hamme. We vinden beide ploegen bovenaan de rangschikking terug.

Tubeke beschikt over heel goede papieren. Ze hebben minder matchen dan de meeste ploegen gespeeld en staan toch bovenaan. De komende maanden kunnen ze dus doorstomen naar de absolute top van het klassement. Vorig seizoen eindigde de ploeg op een negende plaats met zesenveertig punten. Tubeke zag enkele basisspelers vertrekken. Met Mvemba, Neels en Diawara vertrokken enkele sterkhouders. Maar met Njock, Stuckens, Berghmans en Hernout hoopte men dit te kunnen opvangen.
 
Tubeke begon heel goed aan de competitie met een zes op zes tegen titelkandidaten Beveren en OH Leuven. Vervolgens stonden twee thuismatchen op het programma. Met Deinze en Antwerp waren dit geen gemakkelijke tegenstanders. Er werd tweemaal gelijkgespeeld. De volgende vier matchen moest Tubeke maar liefst viermaal na elkaar buitenshuis aantreden. Tegen Namen, Eupen, Union en Hamme werd een mooie zeven op twaalf gehaald. De kalender zit voor vele club raar ineen want daarna mocht de Geelroden weer driemaal thuis spelen. Tegen Rode Lantaarn Geel werd verassend verloren en tegen Virton ook maar gelijkgespeeld. De topper tegen Lierse werd dan weer wel met het kleinste verschil gewonnen. Op Waasland werd er nog gelijkgespeeld maar de laatste vier wedstrijden werden allemaal gewonnen . Oostende , Doornik, Kortrijk en Tienen konden geen punt halen.
 
Hierdoor vinden we Tubeke terug op een gedeelde vijfde plaats met negenentwintig punten uit zestien wedstrijden. Als je weet dat leider Kortrijk zesendertig punten heeft uit twintig wedstrijden dan is Tubeke zeker niet uitgeteld voor de titel. Lambot is topschutter met vier doelpunten.
 
Het verloor aanvoerder Vandenbroeck aan Charleroi maar uiteindelijk blijft hij toch tot het einde van het seizoen om dan naar de eersteklasser te trekken. Stuckens en Duafata (beide ex-Dender) mogen weg. Stuckens speelde nog maar van begin september voor Tubeke. Bart Poppe is naar Londerzeel vertrokken.
 
VW Hamme speelde vorig seizoen een tegenvallend kampioenschap. Ze eindigde op een twaalfde plaats met negenendertig punten. Het seizoen daarvoor werd de eindronde nog gehaald. Trainer Verkempinck werd ontslagen en vervangen door Capa. Vermits Capa een aanbieding uit Turkije kreeg is Rik Vandevelde ondertussen hoofdtrainer van Hamme. Steve De Ridder die van AA Gent wordt geleend bleef en de kern werd vertrekt met onder andere Mulisa en Rodrigo De Oliveira.
 
Hamme verloor zijn eerste match op het veld van Oostende met het kleinste verschil.Thuis tegen nieuwkomer Doornik werd er wel gewonnen en op Kortrijk werd een verdienstelijk gelijkspel uit de brand gesleept. Na die wedstrijd zetten de Blauwzwarten een mooie reeks neer. Ze behaalden een twaalf op twaalf tegen Tienen, Oostende , Olympic Charleroi en Kortrijk. Op het veld van KVSK United werd er nog eens verloren. Nadien volgde er twee thuiswedtrijden tegen Tienen en Tubeke die allebei werden gewonnen. Op het veld van de buren op Beveren werd gelijkgespeeld maar tegen Deinze verloren. Nadien ging het bergaf met de form van de ploeg . Er volgden nederlagen tegen Eupen , Antwerp en Union. Tegen Rode lantaarn Geel werd er wel gewonnen maar een week later op het veld van Namen kreeg de ploeg weer een 4-1 rond de oren. Van de laatste vijf wedstrijden eindigden er drie op een gelijkspel. Gisteren werd er nog met 1-0 verloren op het veld van Doornik.
 
Op de nieuwjaarsreceptie werd er nog scherp uitgehaald naar de spelersgroep. Sommige spelers zouden niet genoeg inzet tonen en niet meer komen doen dan hun geld verdienen. Zo swingend en goed dat de club in het begin van het seizoen speelde zo slecht is het nu. Blijkbaar moeten alle neuzen terug in dezelfde richting komen want een sterk Hamme is in het eigen Vigor Wuitensstadion een te duchten tegenstander. Als er dit seizoen periodekampionschappen waren zouden de Wuitens de eindronde spelen. Gezien het groot aantal gespeelde wedstrijden is de kans reëel dat de club helemaal wegzakt in het klassement.
 
Op het moment staan ze op een gedeelde vijfde plaats met negenentwintig punten uit tweeëntwintig wedstrijden. Steve De Ridder is topschutter met twaalf doelpunten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties