Analyse Scheidsrechters alweer onder vuur

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Scheidsrechters alweer onder vuur
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de negentiende speeldag van de Serie A maakten de spelleiders opnieuw geen te beste beurt, wat weer tot hevige polemieken leidde. Vooral Inter staat in het oog van de storm.

De Nerazzurri leken lange tijd op hun eerste nederlaag af te stevenen tegen een goed Parma, tot ze in de 88e minuut een strafschop in geschenkverpakking kregen.Verdediger Couto (foto) kopte de bal uit doel, waarna het leer ongelukkig zijn arm raakte. De Parmaspelers waren ziedend van woede en werden daarin bijgestaan door hun coach Di Carlo, die later nog hevig protesterend werd uitgesloten. Het feit dat Parma eerder in de wedstrijd geen strafschop kreeg, na een dubieuze ingreep van Julio Cesar op Corradi, deed het geloof in onrecht alleen maar toenemen bij de Gialloblu. De onverdiende 3-2 in de blessuretijd maakte de pil nog bitterder. De krantenkoppen logen er niet om: 'Scandalo Inter' titelde de Corriere dello Sport. De Gazzetta dello Sport, in de wekelijkse analyse van de betwiste fasen, beoordeelde de penalty van Inter als onterecht en vond dat Parma er zeker een verdiende. Romacoach Spalletti gooide nog wat olie op het vuur door te stellen dat de zevenpuntenkloof, die zijn team van Inter scheidt, volgens de waardeverhoudingen kleiner moet zijn.

Los van alle complottheorieën valt het op dat Inter in de Serie A niet meer zo soepel draait als enkele weken terug. Flitsen van een ontketende Ibrahimovic vermijden voorlopig averij. Op de volgende speeldag gaat de leider op bezoek bij Udinese: een echte test. Tussendoor volgt de clash met Juve, in het kader van de Coppa Italia. Vieira maakte zondag zijn wederoptreden na maandenlang gesukkel: het komt niets te vroeg voor Inter.

AS Roma, opnieuw zonder Totti, had geen enkele moeite om Catania opzij te zetten en wordt steeds duidelijker de tweede kracht van de competitie. Naast de kapitein ontbraken nog een resem basisspelers, maar de Giallorossi gaven geen krimp. In de hoofdstad geven ze de Scudetto voorlopig zeker niet op.

Juventus kreeg genoeg kansen om Sampdoria vier à vijf doelpunten aan te smeren en verdiende een strafschop, maar de Bianconeri bleven uiteindelijk op 0-0 steken. De motor sputtert en Ranieri smeekt bijna om versterking. Sissoko en Mellberg zijn de meest geciteerde namen voor de januaritransfer(s). Het uitvallen van Chiellini is een streep door de rekening maar het wederoptreden van Camoranesi (foto) is nabij en zijn creativiteit wordt hard gemist.

AC Milan won op een diefje bij Udinese. Pato bleef wat in de schaduw: het was de vaak verguisde Gilardino die matchwinnaar werd. Ook in Udine het nodige protest: de plaatselijke clubleiding had twee strafschopfouten gezien in hun voordeel en bij het doelpunt stond Gilardino nipt buitenspel.De Rossoneri, tot voor kort in de onderste regionen van de stand, kunnen, als de inhaalwedstrijden tot een goed einde worden gebracht, zowaar op de vijfde plaats terechtkomen.

Onderaan begint het er benard uit te zien voor Cagliari. De Rossoblu voerden al een hele trainerssoap door, maar zakken steeds verder weg in de stand. Na een hoopgevende start verloor de gedoodverfde degradatiekandidaat wedstrijd na wedstrijd, waardoor de achterstand op Empoli, voorlaatste in de stand, nu al opgelopen is tot zes punten. De Sardiniërs kwamen in 19 wedstrijden maar aan een schamele 10 punten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties