Egypte start goed in Afrika Cup

Dirk Pieters
| 0 reacties
Egypte start goed in Afrika Cup
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Egypte heeft een goede zaak gedaan in de Afrika Cup. De titelverdediger kende weinig problemen in de eerste groepswedstrijd tegen Kameroen; een andere kandidaat voor eindzege. Het werd uiteindelijk 4-2.

Egypte kwam na een kwartier op voorsprong. Het was Hosni Al Rabou die vanaf de elfmeter de score opende. De penalty kwam tot stand nadat Reading-verdediger André Bikey de bal met zijn hand raakte in het strafschopgebied. Amper drie minuten later stond de 2-0 al op het bord. Het was Mohamed Zidan die de score verdubbelde. Kameroen probeerde iets terug te doen, maar vlak voor de rust haalde Zidan, middenvelder van Hamburger, verschroeiend hard uit met links en zijn bal verdween in de kruising; 3-0.

Vijf minuten na de hervatting zorgde Samuel Eto’o voor de aansluitingstreffer, nadat hij een voorzet van Geremi met het hoofd afrondde. De spits van Barcelona raakte daarnaast ook nog een keer de paal. Al Rabou stelde de Egyptische zege definitief veilig door negen minuten voor tijd van afstand raak te schieten. In de slotfase benutte Eto’o nog een strafschop, maar de zege van de titelhouder was op dat moment al een feit.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties