Irureta vervangt opgestapte Garitano

Nico Wieme
| 0 reacties
Irureta vervangt opgestapte Garitano
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ander Garitano, trainer van Real Zaragoza, heeft na amper één week al zijn ontslag aangekondigd. De coach gaf als reden ‘persoonlijke motieven’ op.

Ander Garitano heeft het niet bepaald lang uitgehouden als trainer van Real Zaragoza. Na amper één week stapt hij al op. Hij zou zich moreel niet sterk genoeg voelen. Sommige Spaanse media meldden echter dat een ruzie met Andrés D’Alessandro de aanleiding voor het ontslag zou zijn. Garitano wou de Argentijn wegens een gebrek aan inzet uit de A-kern verwijderen, maar vond voor die beslissing geen steun bij het bestuur.
 
Garitano had pas vorige week de ontslagen Victor Fernandéz opgevolgd, die eveneens in de clinch lag met D’Alessandro. Zaragoza verloor met Garitano in de beker tegen het Racing Santander van Mémé Tchité. In de competitie werd echter met 3-1 gewonnen van Real Murcia.
 
Als opvolger voor de opgestapte Garitano presenteerde de Spaanse eersteklasser Javier Irureta. Deze Spanjaard leidde Deportivo La Coruña in 2000 naar de Spaanse titel. Hij was onlangs nog bij Betis Sevilla aan de slag. [BA]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties