Aalst zonder moeite voorbij Oudenaarde

Rombaux Gunther

Eendracht Aalst wou vandaag de drie punten thuishouden tegen KSV Oudenaarde, op deze manier kon het een goede zaak doen in de rangschikking na het puntenverlies van de nummers één en twee.

De bezoekers uit Oudenaarde kregen de eerste kleine mogelijkheid van de wedstrijd, Schamp kon de bal voorbrengen, maar Seminck kon nog net redding brengen voor de aanstormende Arijs. Even later kreeg Arijs wel de kans om op doel te besluiten, hij kapte zich mooi vrij, maar zijn poging ging net naast doel. Voor Aalst het sein om de wedstrijd naar zich toe te trekken en zelf volop zijn kans te gaan. Claessens bracht de bal via een tussenstation bij Verheyden die uithaalde, zijn schot mistte de juiste richting. Halfweg de eerste helft kreeg Aalst een vrijschop van net buiten de zestien, Troch zag zijn poging op de kruising belanden. Even voor het halfuur zette Lionel Lord zich door op de linkerflank, liet zijn bewaker achter zich en speelde Troch aan, die doelman Heyman kansloos liet en zijn club op een 1-0 voorsprong bracht. De maker van het openingsdoelpunt liet zich even later opnieuw opmerken op een nieuwe vrijschop, ditmaal kon Heyman de bal onschadelijk maken. De bezoekers poogden wel om kansen te creëren maar verder dan enkele schoten uit de tweede lijn kwamen ze niet in deze eerste helft. De laatste kans voor de koffie was voor de Ajuinen, Verheyden schoot na een aflegger van Lord rakelings over doel.

De tweede helft begon aan een traag tempo met heel wat slordigheden in het spel, waardoor het een kwartier wachten was op een eerste doelkans. De sterk spelende Roel Van Den Brande stuurde Lord prachtig de diepte in, de Nederlander bleef kalm en schoot de bal hard onder Heyman tegen de netten, 2-0. De thuisploeg op een comfortabele voorsprong en deze controleerde rustig de partij, terwijl de bezoekers geen oplossing vonden om het Aalsterse geheel te ontwrichten. Het waren echter de Ajuinen die nog de beste kansen kregen om de score nog op te drijven. De ingevallen Podevijn mocht alleen op doel afgaan, omspeelde goalie Heyman, maar zag zijn poging van de lijn gekeerd door een verdediger van Oudenaarde. Amper een minuut later kreeg Podevijn een tweede kans om te scoren, via Boto en Troch kwam de bal voor zijn rechtervoet te liggen, maar besloot in één tijd over doel.

Eendracht Aalst behaalde een verdiende overwinning tegen Oudenaarde en mag zich de winnaar van de speeldag noemen door puntenverlies van de rechtstreekse concurrenten. Indien Aalst aanstaande woensdag zijn inhaalmatch op het veld van Francs Borains winnend afsluit, neemt het opnieuw de leiding in 3de A.