Analyse Oost-Vlaanderen onder de loupe genomen

Gentil Dossche
| 0 reacties
Oost-Vlaanderen onder de loupe genomen
Foto: © SC

Dé Topper van de 20ste speeldag lag ongetwijfeld op het veld van SK Terjoden-Welle. Mits winst kon de fusieploeg op gelijke hoogte komen van Sparta Petegem. Tevens kon ook de 2de periodetitel een definitieve wending krijgen.

Al vroeg in de wedstrijd was leider Sparta Petegem – 48pt op achtervolgen aangewezen. De talrijk opgekomen toeschouwers beleefden een hoogdag en zagen hoe topschutter Rieno Van Oost de verdiende gelijkmaker aantekende. Ook bij Terjoden-Welle – 45pt gaven ze grif toe dat de uitslag terecht was. Met nog 10 wedstrijden voor de boeg blijft de titelstrijd dus volop open.
 
Sint-Gillis-Waas – 35pt speelde een zwakke wedstrijd op het terrein van het eveneens tegenvallende Jong Lede - 30pt, zodat de puntendeling gewettigd was.
Kwik Eine en FC Eeklo – 34pt gingen beiden thuis onderuit. Eine kreeg een sterk gemotiveerd SKDJ Lovendegem – 21pt over de vloer. De bezoekers hadden aan één treffer voldoende om de deugddoende zege in de wacht te slepen. Een gretig begonnen Eeklo liet zich de kaas van het brood eten door SK Lebeke-Aalst - 14pt. Zelfs een dubbele voorsprong volstond niet voor enig puntengewin.
 
Bart Van de Sompel was voor SK Berlare – 33pt alomtegenwoordig en bij Sparta Ursel – 19pt zullen ze het geweten hebben. De puitenkloppers mepten de bezoekers 7 doelpunten om de oren.
 
Eendracht Aalter – 25pt domineerde vooral in de eerste helft en FC Vrasene – 24pt kon de scheve situatie niet meer rechttrekken. Eendracht springt meteen over de wispelturige bezoekers.
SK Lebbeke - 22pt had zich de derby bij Rapide - 16pt wellicht anders voorgesteld. Kersvers trainer Ludo Janssens mocht meteen een eerste en verdiende pluim op zijn hoed steken. Spanning en doelpunten waren er voldoende maar mooi voetbal bleef aan beide zijden iets te beperkt. Of de nieuwe trainer ook de verhoopte “konijnenpoot” naar Rapide heeft meegebracht zal de toekomst uitwijzen.
 
Nog voor de rust telde JV Kruibeke – 21pt bezoeker FC Waarschoot – 19pt helemaal uit. Meteen ging de winst van vorige week voor laatstgenoemde helemaal de mist in en blijft het knokken.
 
Periodekampioenschap:
Door het gelijkspel tegen Petegem heeft Terjoden-Welle de 2de periodetitel … nog niet helemaal binnen! Ondanks het feit dat de fusieclub hierin aan de leiding staat en nog een wedstrijd tegoed heeft, kan de begeerde prijs toch nog verloren gaan. Meteen komt onze voorspelling, dat deze periode wellicht pas op de slotdag zou worden bepaald, volledig uit. Immers, mocht Terjoden op de laatste speeldag met méér dan 3 doelpunten verschil verliezen bij Kruibeke, dan gaat dit kampioenschap alsnog naar Petegem. Logisch denkend maakt het waarschijnlijk helemaal niet uit wie van beiden het haalt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties