Vandereycken: 'Vreemd maar evenwichtig'

Nico Wieme
| 0 reacties
Vandereycken: 'Vreemd maar evenwichtig'
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Vandaag maakte de FIFA de WK-voorrondekalender van groep 5 bekend. België en co geraakten er begin januari in Barcelona zelf niet uit. Bondscoach René Vandereycken reageert gematigd optimistisch.

René Vandereycken is vrij tevreden met de kalender die de FIFA zelf opstelde. “Ik vind dit een evenwichtige kalender met wel enkele opvallende zaken”, reageert de Limburger. “Ik vind het vreemd dat we drie keer na elkaar thuis spelen en dan drie keer na elkaar uit. Ik denk niet dat dit bepalend zal zijn, maar we hebben nu wel geen thuiswedstrijd tussen 28 maart en 10 oktober 2009.”
 
Vandereycken vindt het vervelend dat de Duivels in september 2009 na de uitmatch bij Spanje onmiddellijk een verplaatsing naar Armenië voor de boeg hebben. “We zullen nog moeten bekijken of we vanuit Spanje doorreizen. Maar het wordt hoe dan ook een vermoeiende reis voor mijn spelers”, zegt de Belgische selectieheer.
 
De voorlaatste match, thuis tegen Turkije, noemt Vandereycken mogelijk bepalend voor de stand in de groep. “Het is wel goed dat we op de voorlaatste speeldag thuis tegen de Turken spelen. Die match kan bepalend zijn en dat kan tegenover onze concurrenten een voordeel zijn. Daarnaast is het voor mij een vraag hoe de weersomstandigheden zullen zijn in Estland, wanneer we daar spelen in oktober 2009.” De bondscoach had liever in april of september in Estland gespeeld, aangezien die laatste wedstrijd nog belangrijk kan zijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties