Analyse Bayern is favoriet in bekertornooi

Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern is favoriet in bekertornooi
Foto: © SC

De Duitse beker kent sinds woensdagavond zijn acht kwartfinalisten. De acht achtste finales van eerder deze week leverden enkele verrassingen op. Met Bayern München en Hamburg zijn er echter nog wel grote clubs die kans maken op de beker.

Bayern maakte geen fout op het veld van derdeklasser Wuppertaler SV. De favoriet had het aanvankelijk absoluut niet onder de markt, maar kon uiteindelijk toch ruim afstand nemen. Onder meer dankzij een doelpunt van onze landgenoot Daniël van Buyten werd het 2-5. Hamburger SV faalde eveneens niet op het veld van een derdeklasser. RW Essen boog in eigen huis het hoofd en zag HSV met 0-3 zegevieren.

Werder Bremen en Schalke overleefden de achtste finales niet. Werder beet in het zand tegen een goed Dortmund (2-1). Schalke was heel dicht bij de kwalificatie. Helaas voor de ploeg uit Gelsenkirchen maakte Wolfsburg in de slotminuut de gelijkmaker. Bij de strafschoppenreeks liep het vervolgens fout af voor Schalke.

Tweedeklasser Hoffenheim schakelde Hansa Rostock dan weer uit. Met 1860 München overleefde nog een tweedeklasser de achtste finales. Het boog een 2-0-achterstand tegen Aachen om in een 2-3-overwinning. De grootste verrassing kwam misschien wel van Carl Zeiss Jena. De staartploeg uit de tweede Bundesliga wist zich na verlengingen te plaatsen ten koste van Bielefeld. De verliezend finalist van vorig jaar, VFB Stuttgart, plaatste zich ook, maar dat ging niet zonder moeite. Tegen het tweede elftal van Werder Bremen kwam het maar net goed. Van 0-3 ging het nog naar 2-3, maar daar bleef het bij.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties