Trainers over Tienen - Antwerp

filip broos

Antwerp won met 0-1 op het veld van Tienen na een doelpunt van King Darco. Na de wedstrijd lichtten de 2 trainers op de persconferentie hun visie van deze wedstrijd toe.

Antwerp-trainer Warren Joyce stak van wal door te zeggen dat hij zeer tevreden was dat zijn team met de drie punten huiswaarts keerde.

Joyce: Het is altijd moeilijk hier op Tienen waar toch veel kwaliteit huist in het team en waar verschillende spelers rondlopen met aanvallende kwaliteiten waar veel ploegen in 2e nationale jaloers op zijn.

Wat de eigen prestatie betreft had ik van voor de wedstrijd gehamerd op gegroepeerd spelen met discipline. Ik heb Geeroms in de ploeg gezet omdat ik eigenlijk geen andere oplossing vond en dit rendeerde want we gaven weinig weg, al moet ik zeggen als we na 10 minuten achter staan we eigenlijk niks te zeggen hebben, Ristovic houdt ons recht. Buiten de eerste tien minuten hebben we de eerste helft redelijk goed gespeeld we kwamen er zelfs gevaarlijk uit met verschillende loopacties van Utaka. Ik ben vooral opgezet met onze prestatie en spirit in de 2e helft waarin we scherp uit de kleedkamer kwamen. Het was wel even wachten op de kans waaruit het doelpunt komt maar eens de nul van het bord werd geveegd kregen we nog enkele kanse maar de plaatselijke goalie voorkwam de 2-0. En zoals het gaat in het voetbal als je niet scoort kan je altijd het deksel op de neus krijgen en ei zo na kregen we in de slotminuut een tegendoelpunt maar door een reflex van Ristovic gaan we hier naar huis met de 3 punten.
Ja, Warren Joyce, wat te denken over de invallers die toch mee de wedstrijd hebben doen kantelen?Inderdaad, de invallers hebben mee het spelbeeld bepaald wat mij zeer tevreden stemt. Ik denk dat wij een sterke bank hebben en dat vele ploegen ons die bank benijden. Maar toch blijf ik erbij dat we moelijk tot scoren komen, als ik de kansen zie vandaag hadden we hier 1 of 2 doelpunten meer moeten scoren maar mede door ons falen en mede door de thuisdoelman bleef het bij dat ene doelpunt. Mijn 4 aanvallers weten het doel wel staan maar geen van hen is zeker van een plaatsje in het elftal, maar ik kan zeggen dat elke week 1 van hen opstaat en toch die ene goal maakt die voor Antwerp de 3 punten oplevert.
De Tiense Trainer Nassen zag zijn team weer een thuismatch verliezen en ziet zijn ploeg afglijden naar de middenmoot.

Nassen: Na de wedstrijden tegen Beveren en Deinze is dit een totale ontnuchtering. We begonnen aardig aan de wedstrijd en hadden na 5 minuten reeds op voorsprong moeten staan maar het mocht weer niet zijn. De kansen die we tijdens de eerste helft kregen hadden we zelf gecreerd door goed spel, maar ik blijf herhalen dat we door een gebrek aan efficientie de laatste weken vele punten hebben verloren.
Hoe komt het dat Tienen in de 2e helft zo slap voor de dag kwam?Ik had aan de jongens gevraagd om de tweede helft aan te vatten zoals de eerste maar mede door de druk van Antwerp en mede door ons eigen- tal van slechte passen, geen aansluiting bij de spitsen-kwam dat er niet van. Als je dan via een onterechte vrije trap op achterstand komt dan weet je dat het moeilijk wordt. Onze doelman behoedt ons wel van een grotere achterstand en je weet zolang het maar 1-0 is kan er eens een bal goedvallen maar het mocht niet zijn. Als er vandaag een terechte winnaar moet zijn dan is het Antwerp.
Hoe zie je het verdere verloop van de competitie voor Tienen?

Als ik kijk naar het klassement kan ik alleen maar vaststellen dat wij evengoed bovenin konden staan terwijl wij nu afglijden naar de middenmoot. We hebben nog 11 wedstrijden te spelen en ik hoop in die wedstrijden zoveel mogelijk punten te halen, dit mede door de inbreng van de nieuwe spelers die er volgende week op de Bosuil wel zullen bijlopen. Hopelijk kunnen we de volgende wedstrijden meer efficientie aan de dag brengen.