Analyse Bremen moet passen bovenaan

Philippe Crols
| 0 reacties
Bremen moet passen bovenaan
Foto: © SC

De eerste speeldag na de winterstop heeft toch voor enige verrassingen gezorgd. Zo verloor Werder Bremen verrassend en kwam Hamburger SV niet verder dan een gelijkspel. Onderaan vertikte enkele ploegen een goede zaak te doen.

 

Bayern zette concurrentie onder druk

Bayern München kwam vrijdag al in actie en dat bleek achteraf een voordeel te zijn. De leider in de Bundesliga ging in Hansa Rostock winnen met 1-2. Rostock blijft in degradatiegevaar. Veel overschot hadden de troepen van Hitzfeld niet, maar de concurrentie werd wel onder druk gezet. Die concurrentie ging zaterdag al in de fout. Hamburger SV zocht lang naar een gaatje in de Hannover-defensie. Uiteindelijk zou Olic een keertje scoren, maar meer dan een puntje leverde dat niet op. Hannover blijf zo mooi in de subtop hangen.

Nog een concurrent van Bayern, Werder Bremen, verging het erger op zondag. Werder kwam thuis tegen Bochum op voorsprong, maar gaf die tegen Bochum onbegrijpelijk weg. Het werd nog 1-2 zodat Bochum oprukt naar plaats elf en de degradatiezorgen weer even achter zich kan laten. De laatste ploeg uit de top-4, Leverkusen, had ook grote moeilijkheden. In en tegen Cottbus kwam het op achterstand. De bezoekers hadden een late strafschop nodig om toch nog met 2-3 te winnen. Het klimt zo naar plaats drie. Cottbus kampeert op plaats zeventien.

Schalke en Karlsruhe doen goede zaken

Schalke 04 en Karlsruhe hebben het goed gedaan op speeldag 18. Schalke kreeg in eigen huis landskampioen Stuttgart over de vloer. Dankzij de spelhervattingen van Rakitic en de doelpunten van Kuranyi werd Stuttgart met 4-1 wandelen gestuurd. Schalke staat zo plots maar op vier punten van Werder Bremen.

Karlsruhe blijft ook maar winnen. Deze keer zorgde het ervoor dat bekerwinnaar Nürnberg in degradatiegevaar blijft steken. Een simpele 2-0-zege was goed genoeg voor de drie punten en plaats zes op twee punten van plaats drie.

Het blijf spannend onderaan

De degradatiestrijd lijkt dit seizoen heel spannend te gaan worden. Duisburg SV leek een gouden zaak te gaan doen zaterdag tegen Dortmund. De laatste in de stand stond 3-1 voor, maar invaller Klimowicz besliste in het laatste halfuur ervoor dat Dortmund toch nog met een puntje huiswaarts keerde. Dortmund staat er met 22 punten en een twaalfde plaats echter wel niet super voor.

Cottbus deed het zoals eerder gezegd ook al goed tegen Leverkusen, maar veel leverde het niet op. Ook Bielefeld heeft zo stilaan grote zorgen. Het verloor in eigen huis van Wolfsburg en staat slechts drie punten boven de degradatiezone. Wolfsburg rukt op naar de tiende plaats. HBSC is dan weer gezakt naar plaats dertien. Het kreeg zowaar een 0-3-nederlaag van Frankfurt aangesmeerd. Daardoor stijgt Eintracht naar de linkerkolom.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties