Ook Rode Duivels morgen gehavend

Nico Wieme
| 0 reacties
Ook Rode Duivels morgen gehavend
Foto: © SC

De oefenmatch tussen Standard en de Rode Duivels van morgenavond lijkt vervloekt te zijn. Nadat sommige versterkingen voor de Rouches om diverse redenen afhaakten, zijn er nu ook bij de nationale ploeg enkele afzeggers.

Bondscoach René Vandereycken treft het niet voor zijn eerste oefenmatch in aanloop naar de kwalificatie voor de Wereldbeker 2010 in Zuid-Afrika. Doelman Stijn Stijnen (overbelaste knie), Thomas Chatelle (lies) en Kevin Mirallas (niet vrijgegeven) zullen er morgen niet bij zijn. Ook Moussa Dembele is onzeker. De AZ-spits is ziek en verliet vandaag vroegtijdig de training.
 
Opmerkelijk is de afwezigheid van Mirallas. Zijn club, Rijsel, wou hem niet afstaan aan de Belgische bond omdat men de wedstrijd tegen Standard niet beschouwt als een internationale match. “Ik heb daarover gesproken met Claude Puel, de coach van Rijsel, en die interpreteert het reglement anders”, legt de bondscoach uit op Sporza Radio. “Maar de reglementen van de FIFA zeggen niets over het karakter van de wedstrijd of over het karakter of het niveau van de tegenstander. Volgens ons had Kevin hier wel moeten zijn. We zullen daarin verdere stappen ondernemen en afwachten wat de FIFA daarmee doet”, besluit Vandereycken.
 
Vandereycken riep Heerenveendoelman Brian Vandenbussche op als vervanger voor Stijnen. Stijn De Smet van Cercle wordt na de beloftematch vanavond tegen Duitsland eveneens aan de selectie toegevoegd. Tom De Sutter en Faris Haroun zouden dat sowieso al doen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties