Lehmann onder druk

Nico Wieme
| 0 reacties
Lehmann onder druk
Foto: © SC

Vanavond speelt Duitsland vriendschappelijk tegen Oostenrijk. Alle ogen zullen daarbij gericht zijn op Jens Lehmann. De Arsenaldoelman beheerste een hele transferperiode lang de media met zijn mogelijke overgang naar Borussia Dortmund.

Jens Lehmann heeft het niet onder de markt gehad om Duitslands nummer één te worden. Zijn lange weg tot basiskeeper begon in augustus 2004 in Wenen. Tijdens zijn eerste wedstrijd als bondscoach van Duitsland liet Jürgen Klinsmann zowel Oliver Kahn als Lehmann een helft het doel verdedigen. Gedurende de hele voorbereiding op het Wereldkampioenschap van 2006 in eigen land wisselden beide keepers elkaar af, tot Klinsmann vlak voor het WK de knoop doorhakte: Lehmann was de gelukkige.
 
Vandaag moet de Arsenalbankzitter bewijzen dat hij ook zonder vaste stek in Engeland de onbetwistbare nummer één van de Mannschaft is voor het Europees Kampioenschap van komende zomer. “De druk is natuurlijk wat groter, aangezien ik altijd voor een volgende wedstrijd speel”, laat Lehmann in Bild optekenen. De gecontesteerde doelman zal in ieder geval aan de druk moeten weerstaan, want een flater tegen de zuiderburen zal de doelmannendiscussie in Duitsland weer op gang brengen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties