Laurent Blanc geeft zijn kijk op duel tegen Anderlecht

Laurent Blanc geeft zijn kijk op duel tegen Anderlecht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen staat in Anderlecht het treffen met het Franse Bordeaux op het programma. De match is niet alleen voor de Brusselaars van groot belang, ook bij Bordeaux wil men er alles aan doen om een ronde verder te raken in de Uefa Cup.

Laurent Blanc is momenteel trainer bij de Franse club, hij was naar eigen zeggen blij met de loting van Anderlecht. "Ik heb gehoord dat ze bij Anderlecht blij waren met de loting, maar ik moet eerlijk zijn: het omgekeerde was ook waar. Niet dat ik Anderlecht laag inschat, maar we hadden veel zwaardere opdrachten kunnen krijgen", reageerde de coach. Blanc heeft een erg goede band met Enzo Scifo, toch heeft de Fransman geen contact opgenomen met Scifo. "Waarom niet? Ik ga Lyon toch ook geen uitleg geven over Manchester United omdat beide clubs het tegen elkaar opnemen in de Champions League. Zoiets hoort niet", verklaarde Blanc zich.

De Franse coach benadrukte tevens dat niemand een achtste finale in de Uefa Cup wil missen, vooral omdat de tegenstander dan meer dan waarschijnlijk Bayern München zal worden. Bordeaux wil volgens de trainer zo lang mogelijk blijven meestrijden op vier fronten (Ligabeker, Coupe de Franse, competitie en Uefa Cup), toch zal dat niet makkelijk zijn volgens Blanc. Hij heeft namelijk ook opgemerkt dat Anderlecht fors ingekocht heeft tijdens de winterstop. Toch bestaat er geen twijfel over dat de volgende ronde van de Uefa Cup één van de belangrijkste doelstellingen is voor Bordeaux.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties