Mathijssen en Preud'homme bestoken elkaar

Nico Wieme
Mathijssen en Preud'homme bestoken elkaar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We zijn nog maar begin van de week, maar nu al is duidelijk dat er zondag veel op het spel staat voor Club Brugge en Standard. De trainers zijn aan hun psychologische oorlogsvoering begonnen.

Zondagmiddag om 13u00 staan met Club Brugge en Standard de nummers één en twee van de Jupiler League tegenover elkaar. Standard begint aan de wedstrijd met drie punten achterstand op de Bruggelingen en twee matchen minder gewonnen. Dat de belangen groot zijn, blijkt uit de psychologische oorlogsvoeringen die beide coaches gestart zijn.

"De sleutel van de match wordt Steven Defour, als hij er bij is, dan is dat des te beter voor ons", stelt Jacky Mathijssen. Michel Preud'homme noemt deze eerste aanval een vorm van zwakte en onzekerheid. "We zijn die verklaringen stilaan gewoon", stelt hij onomwonden in het Nieuwsblad. "Het betekent alleen dat hij niet zeker is van zichzelf. Trouwens, als Steven al aan de wedstrijd zou beginnen, trappen ze hem na tien minuten van het veld. Net zoals vorig seizoen."

De aanvoerders van de eerste klasse noemden onlangs Standard als de toekomstige kampioen. Mathijssen zou Mathijssen niet zijn als hij zijn spelers met die uitspraken niet zou confronteren. De Limburger zal zeker op hun eergevoel inspelen. Benieuwd welke vonken dat zondag zal geven.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties